21/11/21 1. FC Lokomotive Leipzig 1-0 BSG Chemie Leipzig

21/11/2021 – 14:05
1. FC Lok Leipzig 1-0 BSG Chemie Leipzig
Bruno-Plache-Stadion
4.764 toeschouwers
Regionalliga Nordost

Vandaag staat voor ons de hoofdmaaltijd van het weekend op het programma. De derby de Leipzig is altijd een beladen wedstrijd, al sinds het Oost-Duitse tijdperk. Naast dat Lokomotive Leipzig flink werd gesteund door de Stasi en hierbij zich ook wende tot het leegtrekken van de selectie van Chemie Leipzig, liggen ook politieke voorkeuren hieraan ten grondslag. Lokomotive is uiterst rechts georiënteerd en de gasten van vandaag neigen toch voornamelijk naar links, wat de wedstrijd nog eens extra beladen maakt.

Vanuit ons hotel in Probstheida zijn we op loopafstand van het Bruno-Plache-Stadion en al een kilometer voor het stadion merken we dat er meer dan gemiddeld kale koppen zijn. Ten midden van alle skinheads lopen we richting het stadion. Gelukkig voor ons zijn we allebei blanke jongens, anders hadden we waarschijnlijk de poorten van het stadion niet eens gehaald. Eenmaal bij deze poorten doorlopen we voor de vierde keer dit weekend alle maatregelen, al is het zeker verbazend te noemen dat dit by far de makkelijkste controle is. Zeker aangezien ze hier bij Lokomotive best wel gek zijn op vuurwerk. Echter zou het ons ook zeker niet verbazen als deze controle voornamelijk voor de show was. Eenmaal binnen lijkt ons gevoel te kloppen want nog ver voor de aftrap proberen supporters van de thuisploeg complete vuurpijlen richting het vak van Chemie te schieten. Raak zijn ze niet, al zat het er niet heel ver vandaan.

Ze hebben hier bij Lokomotive, dat door de Stasi benoemd was als officiële club van de spoorwegen, wel een hekel aan groundhoppers. Wij zijn dus iets voorzichtiger dan normaal met het maken van foto’s rond de aftrap, al staan we op een redelijk normaal vak. Uiteraard laten we ons niet tegenhouden dus zetten wij alle acties rondom de aftrap keurig op de foto. De gasten uit Leutzsch trappen het bal af met een lading fakkels en zodra deze actie voorbij is besluit de thuisploeg ook dat het tijd is tot het afsteken van vuurwerk. De rookpotten missen een beetje zijn kracht omdat ze door elkaar worden afgestoken en blauw met geel gemixt maakt groen, wat natuurlijk niet de bedoeling kan zijn aangezien deze kleur zeker te associëren is met de gasten.

De wedstrijd zelf staat bol van spanning, wat het spel zelden ten goede komt. De thuisploeg komt aanzienlijk beter uit de startblokken, zonder echte kansen te kunnen creëren. Achterin bij Chemie staan echte strijders welke ook binding lijken te hebben met de club want ze proberen alles wat ook maar in de buurt van het doel komt met huid en haar op te vreten. Voorin lukt het de gasten echter niet om potten te breken en komen ze niet veel verder dan een rollertje voorlangs. Op de tribunes is het daarentegen duidelijk Chemie dat met de scepter zwaait. De gasten maken er 90 minuten lang een feestje van, waar Lokomotive zich vooral beperkt tot schreeuwerige kreten. Het uitvak is dan ook het merendeel van de wedstrijd de baas in het Bruno-Plache-Stadion. Je zou zeggen dat de thuissupporters dit niet over hun kant zouden laten gaan, maar niet blijkt minder waar. Wij besluiten voor rust al dat we stiekem voor Chemie zijn, al zouden we dit ten midden van al deze neonazi’s niet moeten laten blijken.

In de rust is het inmiddels gaan regenen dus overwegen we om er een Glühwein tegenaan te gooien om de kou te trotseren. Helaas is het enige warme drankje een soort kinderpunch dus we komen tot de conclusie dat we ons niet zo aan moeten stellen en nog maar even drie kwartier door moeten bijten. Inmiddels komen de spelers het veld weer op voor de tweede helft.

In deze helft bijten de gasten wel iets meer van zich af en lijken ze zelfs ook op het veld de overhand te krijgen. Hier en daar wordt het ook iets onvriendelijker en lijkt het winnen van de wedstrijd minder belangrijk te zijn dan het niet verliezen ervan. Plotseling komt Lokomotive met nog een kwartier te gaan toch op voorsprong via misschien wel de eerste vlot lopende aanval van de wedstrijd. Uiteraard wordt het slotoffensief ingezet door de gasten, maar ondanks dit flinke offensief lopen de pogingen op niets uit en valt deze derby in het voordeel uit de Lokomotive Leipzig. Wij besteden na de wedstrijd niet al te veel tijd aan het blijven hangen, want wij moeten nog een uur of zes terugrijden richting Rotterdam.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.