20/11/21 Hannover 96 II 1-2 SV Werder Bremen II

20/11/2021 – 18:00
Hannover 96 II 1-2 SV Werder Bremen II
Eilenriedestadion
350 toeschouwers
Regionalliga Nord-Süd

Meteen na ons bezoek aan Eintracht Braunschweig drukken wij het gaspedaal weer in om ons voor de tweede maal naar Hannover te begeven. De U23 van Hannover 96 krijgt bezoek van de gelijkgestemden van Werder Bremen. Niet dat deze wedstrijd nou direct in je opkomt om te gaan bezoeken, maar het Eilenriedestadion is zeker de moeite waard om eens een bezoekje te brengen. We halen onze tickets in een afgetrapt gebouwtje en gaan het hele maatregelen riedeltje voor de derde maal door dit weekend.

Meteen bij de ingang wordt gevraagd of we van Bremen zijn, wat we op dat moment nog een vreemde vraag vinden. Eenmaal binnen zien we de nodige stadionverbodjes van de hoofdmacht voorbij komen en begint deze vraag meer logica te hebben. Bij de aftrap maken een paar dappere strijders van Werder Bremen kenbaar dat ze supporters zijn van de gasten en het is dan ook meteen hommeles. Uiteindelijk wordt het gesust door de stewards, al zitten deze supporters uit Bremen wel met samengeknepen billen de wedstrijd te kijken. Wat de beste jongens hier überhaupt te zoeken hebben is ons een raadsel aangezien de hoofdmacht anderhalf uur later aftrapt tegen Schalke 04.

Het duurt niet lang voordat een van richting veranderd schot van Mick Gudra de voorsprong oplevert voor Hannover. Op de ranglijst is het verschil 13 punten in het nadeel van Hannover, maar op het veld is dit niet terug te zien. Vlak voor rust komen de gasten op gelijke hoogte wanneer Tim van de Schepop een terecht gegeven penalty benut. In de rust doen wij ons best om op de andere tribunes te komen en dit blijkt nog niet zo makkelijk. Uiteindelijk krijgen we het voor elkaar om even foto’s te mogen maken van de korte zijde, maar niet voordat we met puppy-oogjes en de nodige moeite een steward moesten overtuigen. Eenmaal terug zien we dat de Bremer jungs een verstandige beslissing hebben genomen door zich aan de andere kant van de tribune op te stellen.

Na rust is het voetbal aanzienlijk minder goed. Wel krijgt voornamelijk Hannover toch nog wel redelijke kansen. Echter is dit het perfecte voorbeeld om het vertrouwen van de supporters van Hannover in hun ploegen te laten zien. Wanneer Thile Töpken, de centrumspits, één op één staat met de keeper van Werder schiet hij de bal richting de cornervlag. Weliswaar met zeer veel overtuiging, maar wel naar de cornervlag. Vanaf de tribune komt de opmerking dat ze beste jongen meteen moeten overhevelen naar het eerste elftal, want ‘Das ist der richtiger 96-DNA’. Hieruit blijkt maar weer hoeveel hoop er heerst dat er nog een bloeiende toekomst komt voor voetballend Hannover.

Vlak voor tijd krijgt Werder het voor elkaar om op voorsprong te komen via Philipp Bargfrede. Zo krijgt de titelkandidaat het alsnog voor elkaar om de drie punten mee te nemen naar Bremen. Voor ons is dit het signaal om nog ‘even’ naar Leipzig te rijden, waar ons morgen de derby tussen Lokomotive en Chemie te wachten staat.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.