20/11/21 Eintracht Braunschweig 2-0 Türkgücü München

20/11/2021 – 13:30
Eintracht B’schweig 2-0 Türkgücü München
Eintracht-Stadion
7.795 toeschouwers
3. Liga

Een dag na ons bezoek aan Hannover is het voor ons tijd om te gaan buurten bij de aartsrivaal. In Braunschweig speelt Eintracht tegen Türkgücü München. Niet direct een wedstrijd waar we spanning en sensatie verwachten, maar het ligt voor ons toch op de route, dus kunnen we natuurlijk net zo goed eens neerploffen hier. Ook hadden wij gehoord dat de currywurst hier van een bijzonder hoog niveau is, dus het slechtste wat er kan gebeuren is dat we een goede lunch hebben met uitzicht op een voetbalwedstrijd.

Ook hier zijn vandaag geen actieve ultra’s aanwezig. Als we de sprüchbander mogen geloven heeft het iets te maken met de directie van de club, maar feit blijft dat het er niet veel sfeervoller op wordt. De gasten uit München brengt een man of 50 mee. Dit valt ons eigenlijk nog goed mee als je kijkt naar de leeftijd van de club, de afstand en het weer.

De wedstrijd begint uiterst rommelig. We zijn nog geen minuut onderweg wanneer een terugspeelbal bijna het doel van Braunschweig in rolt. De gasten ruiken bloed en is vooral op karakter de bovenliggende partij. Van een ploeg waar voormalig NEC-coach Hyballa aan het roer staat verwachten we eigenlijk ook niets anders. Ten tijde van schrijven weten we inmiddels dat het zijn laatste wedstrijd was voor deze club, ondanks dat hij pas twee maanden aan het roer stond.

Het begin van het einde van Hyballa vindt plaats in de 18e minuut, wanneer Braunschweig zich op voorsprong countert met Lion Lauderbach als eindstation. Niet veel later volgt er een gele kaart voor Maurice Multhaup. Op zich is een gele kaart natuurlijk het vermelden zelden waard, maar het gevolg hiervan is zeker de moeite waard. Nadat Boubacar Barry ter aarde ging na de zwaaiende handen van Multhaup, is hij constant het mikpunt van alle supporters. De scheidsrechter besluit er geen aandacht aan te besteden ondanks dit toch duidelijke feit en dit is voor onze persoonlijke tijdsplanning alleen maar goed, want we hebben nog een wedstrijd op het programma staan vandaag en een onderbreking kunnen we hiervoor niet gebruiken.

In de rust is het uiteraard tijd voor bier en currywurst, al duurt het tot ongeveer het einde van de rust alvorens we beide bemachtigd hebben. Waar het bier gisteren in Hannover aan de matige kant was, is het Wolters bier wat hier wordt geschonken goed te doen. Ook de worst waar wij al verhalen over hadden gehoord, is niet alleen goedkoop maar ook echt de moeite waard. Voor een euro of zes krijg je een keurige lading worst, friet en ook nog eens een broodje en al met al is het naast smakelijk ook nog eens een volledige maaltijd. Daar kan de gemiddelde catering in Nederland nog een hoop van leren.

In het begin van de tweede helft gooit Bryan Henning de wedstrijd in het slot en verder kabbelt de wedstrijd voort. De gasten persen er nog een keurig slotoffensief uit, maar er komt uiteindelijk weinig van terecht. Hieraan liggen onder andere 10 wissels en het nodige tijdrekken ten grondslag. Braunschweig speelt de wedstrijd uiteindelijk zonder al te veel moeite uit en is het voor ons tijd om terug te rijden naar Hannover.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.