19/11/21 Hannover 96 0-0 SC Paderborn 07

19/11/21 – 18:30
Hannover 96 0-0 SC Paderborn 07
HDI-Arena
10.400 toeschouwers
2. Bundesliga

Al maanden staat er voor ons een weekendje naar Duitsland op het programma. We wilden uiteraard al veel eerder op pad, maar het leek ons wel zo veilig om even af te wachten totdat alle coronaperikelen achter de rug zouden zijn. Eind november zou tenslotte iedereen wel gevaccineerd zijn en kan het normale leven weer verder. Niets blijkt echter minder waar: de besmettingen zijn hoger dan ooit tevoren en er worden weer voldoende maatregelen getroffen. Gelukkig treffen deze maatregelen ons op een mondkapje in de wachtrij niet en besluiten wij naar Duitsland af te reizen.

Werken kan gelukkig vanuit de auto en daarom vertrekken we al vroeg op de vrijdag richting de eerste halte van het weekend. Het einddoel is Leipzig, maar wij besluiten om via Hannover en daarna Braunschweig naar Oost-Duitsland te trekken. Uiteraard komen wij met nog uren te gaan op onze bestemming aan en daaropvolgend staan we nog voor de poorten open gaan al te wachten om naar binnen te mogen. Aangezien het vooral koud en grijs is besluiten we om maar direct een sjaal aan te schaffen. Degene die ons helpt spreekt verbazingwekkend genoeg Nederlands dus dit was een fluitje van een cent. Niet veel later moeten wij onze talen dan wel aanspreken op jacht naar een halve liter bier en een heerlijke bratwurst. Ook hier slagen wij uiteraard in en zo zitten we nog een uur voor de wedstrijd al klaar op onze tribune. Al snel merken we dat het vandaag niet in de buurt van vol zal geraken, al is dat ook niet heel vreemd in de HDI-Arena welke qua capaciteit is ingericht op het Wereldkampioenschap van 2006.

Aangezien we ruim op tijd zitten hebben wij ook meteen de mogelijkheid om eens een paar goede conclusies te trekken. Zo zien wij dat ook vandaag er geen ultras van Hannover aanwezig zullen zijn, iets dat sinds het uitbreken van de pandemie al niet meer gebeurd. Wel valt het ons op dat Paderborn, net zoals eerder bij Union Berlin, het uitvak wederom goed lijkt te vullen, ondanks het verschrikkelijke aanvangstijdstip van 18:30.

De wedstrijd zelf is niet al te best te noemen. Hannover lijkt er, net zoals de supporters op de tribune, überhaupt weinig vertrouwen in te hebben en Paderborn speelt een opportunistisch lange-bal-systeem wat ook niet helemaal lekker uit te verf komt. De wedstrijd vordert zodanig langzaam dat we blij zijn dat we bij de ingang een Hannover 96 Zeitung hebben gekregen, welke we dan ook maar in zijn volledigheid lezen. Eenmaal uitgelezen komen we tot de conclusie dat het zoals verwacht nog steeds 0-0 staat.

Halverwege de tweede helft lijkt er dan toch nog schot in de zaak te komen wanneer Julian Borner een doorgebroken speler van Paderborn onderuit schoffelt en logischerwijs mag vertrekken. De daaropvolgende vrije trap vliegt tegen de kruising en de gasten blijven de bovenliggende partij. Helaas blijkt de eerdergenoemde voorspelling van 0-0 toch uit te gaan komen en begint ons weekend zonder doelpunten.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.