07/11/21 VPV Purmersteijn 4-1 VV De Zouaven

07/11/21 – 14:00
VPV Purmersteijn 4-1 VV De Zouaven
Sportpark Purmersteijn
± 100 toeschouwers
Hoofdklasse A Zondag

De Verenigde Purmerender Voetbalvereniging Purmersteijn werd in 1907 opgericht als simpelweg Purmersteijn. De toevoeging VPV kwam erbij toen de club in 1946 fuseerde met Sandow. Sinds 2017 is deze vereniging actief in de Hoofdklasse en dus vereren wij de club vandaag met een bezoekje.

Al eerder spraken we ons uit over de gevolgen van de nieuwe voetbalpiramide voor clubs in de Hoofdklasse. Omdat de KNVB deze heeft teruggebracht van drie, naar twee afdelingen per speeldag, zijn de echte derby’s in deze divisie inmiddels op één hand te tellen. De clubs liggen verspreid over het hele land en een club als Purmersteijn moet uitwedstrijden spelen in Rotterdam, Meppel en Groningen.
Vandaag komt De Zouaven op bezoek. Ondanks het feit dat er ruim 36 kilometer tussen beide sportparken in ligt, is dit voor beide verenigingen wel de “derby” van het seizoen.
Zo voelt het voor beide verenigingen uiteraard niet en de publieke belangstelling is dan ook zeer mager. Dat Purmersteijn achteraf op hun site zelf spreekt van “een goed gevulde tribune en een vol terras” doet ons het ergste vrezen voor de aantallen die hier normaalgesproken dan langs de lijn staan.

Beide ploegen zijn geen hoogvlieger in deze competitie en het duel staat dan ook vooral in het teken van aanhaken bij de middenmoot. De gastheren maken hier, op basis van het veldspel de eerste helft, de meeste aanspraak op. De Zouaven zakken in en laten Purmersteijn voetballen. Zelf komen de gasten er af en toe via een counter uit en met succes. In de 36e minuut is het, geheel tegen het spelbeeld in, raak voor de gasten. Jurre van Duijn is trefzeker namens De Zouaven.
Purmersteijn laat zich niet uit het veld slaan en weet in de laatste drie minuten van de eerste helft de score volledig om te draaien. In de 42e minuut is het Mylan Polman met de 1-1 en drie minuten later is het Job van der Meulen die de gastheren op voorsprong schiet.

In de tweede helft is het spelbeeld niet anders, Purmersteijn valt aan, zonder echt gevaarlijk te worden en De Zouaven houden vooral tegen. Dit doen ze met succes, tot aan de slotfase van het duel.
Mylan Polman groeit uit tot man van de wedstrijd door met zijn derde en vierde treffer de drie punten veilig te stellen voor Purmersteijn.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.