06/11/21 Amsterdamsche FC 5-1 SV Spakenburg

06/11/21 – 17:30
AFC 5-1 SV Spakenburg
Sportpark Goed Genoeg
± 600 toeschouwers
Tweede Divisie

De tweede wedstrijd van vandaag wordt gespeeld op de Amsterdamse Zuidas, bij het poepiechique AFC. Gelegen op de peperdure Zuidas ontvangt de regerend amateurkampioen de blauwe grootmacht uit Spakenburg.
In 2016 vereerden wij de Amsterdamse elite al een met een bezoekje, maar sinds die tijd is er het één en ander veranderd bij AFC. De gemeente wil de club het liefst weghebben om de grond van het sportpark voor heel veel geld te kunnen verpatsen. AFC ging hier echter niet mee akkoord en weigerde te vertrekken. De oplossing die uiteindelijk gevonden werd, was het iets verschuiven van het sportpark, waardoor de club toch op vertrouwde grond kon blijven en een nieuw sportpark kreeg, en de gemeente weer ruimte had om het één en ander uit de grond te stampen. Een revisit dus aan Goed Genoeg, maar wel aan het nieuwe Goed Genoeg.

Gasten vandaag zijn de blauwen uit Spakenburg. Een grote club, maar qua prestaties blijft het wat achter de laatste jaren. AFC staat tweede (wel met al 10 punten achterstand op koploper Katwijk) en Spakenburg bungelt ergens onderaan met slechts negen puntjes uit 10 duels.
In 2014 streden bij clubs tegen elkaar om de titel van algeheel amateurkampioen. AFC was kampioen was de Topklasse Zondag en Spakenburg van de Topklasse Zaterdag. Spakenburg trok (4-1 winst in Spakenburg, 3-2 verlies in Amsterdam) uiteindelijk aan het langste eind. Dit was ook direct de laatste keer dat Spakenburg wist te winnen van AFC. Alle zeven (6x competitie, 1x beker) daaropvolgende ontmoetingen tussen De Blauwen en The Red’s werden gewonnen door AFC.

Terwijl de schemer over Goed Genoeg valt komen de spelers het veld op. De Spakenburgse aanhang laat zich gelden met vlaggen, slierten, rookpotten en gezang. De Amsterdammers klappen vanaf de tribune voor een professionele vuurwerkshow, welke achter de onoverdekte tribune wordt afgestoken. Het verschil is direct duidelijk.

Dit is ook op het veld terug te zien. AFC is veel sterker dan Spakenburg. Het is in de beginfase nog wat rommelig van beide kanten, maar na ongeveer een kwartier spelen valt de 1-0 binnen voor AFC. Feyenoord-jeugdproduct Splinter de Mooij mag de prima treffer op zijn naam zetten.
De tweede treffer is zo mogelijk nog mooier. Thomas Verhaar (ex-Sparta en Excelsior) krult de bal vanaf een metertje of 20 perfect in de kruising.

Dezelfde twee spelers zijn ook verantwoordelijk voor de derde en vierde treffer van de Amsterdammers.
De Spakeburgse aanhang heeft ondertussen hun plek achter de goal verlaten en is met vlaggen en trommels op de omloop van de hoofdtribune gaan staan. Daar zorgen ze, tot ongenoegen van de Amsterdamse koude kak, voor een prima sfeertje. Bij de stewards regent het klachten van mannetjes in overhemd of poloshirt. De stewards reageren hierop door een dappere poging te doen de twee trommels van de Spakenburgse aanhang af te pakken. Zonder al te veel succes, binnen een minuut zijn de trommels terugveroverd en gaat het feest bovenop de tribune door.
Het feest wordt zowaar nog groter als Blauwen de eretreffer maken. Van der Linden zet de 4-1 op het scorebord.
In de slotfase komt AFC nog op 5-1 via een eigen goal, maar dit is puur voor de statistieken.

De Spakenburgers gooien er nog een rookbom tegenaan en nu raakt ook de Politie lichtelijk in paniek. De stewards wordt opgedragen de Spakenburgers naar het hoekje van de tribune te drijven. Na afloop wordt de groep bij elkaar gezet en moeten ze om het veld heen lopen naar een alternatieve uitgang. De kantine gaat op last van de Politie op slot voor mannen en is alleen toegankelijk voor vrouwen zolang de Spakenburgers nog op het sportpark zijn. Onnodig en overdreven daar er geen enkele sprake van was dat er ook maar iets van een confrontatie zou ontstaan tussen beide supportersgroepen.

Maar ach, het was een bewogen middagje in Noord-Holland. Op naar huis…

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.