08/10/16 Amsterdamsche FC 1-1 VV Katwijk

AFCVV Katwijk08/10/16 – 15:00
Amsterdamsche FC 1-1 VV Katwijk
Sportpark Goed Genoeg
600 toeschouwers
Tweede Divisie

Sinds dit seizoen is het complete systeem onder de hoogste twee divisies op de schop gegaan. Zo is er een Tweede Divisie bijgekomen, wat eigenlijk gezien kan worden als het derde niveau van Nederland. Omdat hier zowel voormalig zaterdag- en zondagploegen in uitkomen is ook het complete inplannen hiervan op de schop gegaan. Zo gebeurd het dat we in Nederland een amateurdubbeltje kunnen maken. Voor ons in ieder geval een unicum.

Onze dag begint in de hoofdstad, waar AFC het opneemt tegen Katwijk. Keurig op tijd arriveren wij op sportpark Goed Genoeg en we schrikken onszelf meteen een hoedje. Nog nooit zijn we gefouilleerd bij een wedstrijd lager dan de Jupiler League, maar vandaag moesten zelfs onze edele delen er aan geloven. We snappen dat we er levensgevaarlijk uit zien, maar al met al was het een tikkeltje overdreven. Maar goed, de wedstrijd staat op het punt van beginnen dus wij zoeken snel onze plek voor de kantine.

AFC staat keurig tweede maar laat het in de eerste helft volledig afweten. In alles wordt het overrompelt door de gasten. Pas in de 26e minuut is het raak als Marciano Mengerink koelbloedig afrondt. Dit lijkt AFC een beetje wakker te schudden en vanaf dit moment is het een gelijke strijd. Al snel breekt de rust aan en gaan wij uitvoerig op weg naar een sjaal, maar ondanks verscheidene aankondigingen lukt het ons niet om een echte AFC sjaal te bemachtigen.

In de tweede helft is het logischerwijs AFC dat de aanval opzoekt. Onder leiding van scheidsrechter Frank van den Elzen wordt de tocht naar de gelijkmaker ingezet. Na een kwartier is het dan eindelijk zover. Matthijs Jesse schat de lange bal op waarde en frutselt hem langs de goalie van Katwijk. Hierna begint het thuispubliek ons verschrikkelijk te irriteren en al snel volgen wij de wedstrijd door een oranje-zwarte bril.

Helaas vallen er geen treffers meer en druipt eigenlijk iedereen af met een naar gevoel. Beide teams hadden kunnen winnen, maar hadden er eigenlijk niet heel veel recht op. Voor ons is het tijd om door te rijden naar Noordwijkerhout voor de tweede wedstrijd van vandaag; VVSB – Spakenburg.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.