02/10/16 Heracles Almelo 1-1 FC Twente

Heracles AlmeloFC Twente02/10/16 – 14:30
Heracles Almelo 1-1 FC Twente
Polman Stadion
12.052 toeschouwers
Eredivisie

Jarenlang was het bij de derby van Oosten niet de vraag of Twente zou gaan winnen, maar met hoeveel. Die tijden zijn inmiddels veranderd. Heracles kende vorig seizoen een topjaar met kwalificatie voor Europees voetbal, de buren uit Enschede hadden daarentegen een rampseizoen met enkele bijna dood ervaringen. Twente wist lange tijd niet eens of het mee mocht doen in de Eredivisie, maar nu ze meedoen draaien ze, verrassend genoeg, nog best aardig. Na het vertrek van sterspeler Ziyech stonden enkele huurlingen van Manchester City klaar om de boel op sleeptouw te nemen. De thuisploeg is helaas slachtoffer geworden van haar eigen succes en zag enkele steunpilaren vertrekken. De aangetrokken vervangers kunnen nog niet echt imponeren en de Heraclieden kennen dan ook een matige start van het seizoen.

De derby van deze zondag begon fel van beide kanten. De eerste kans was voor de gasten, maar Bram Castro lag in de weg. Hierna kreeg Heracles twee goede kansen maar hier lag de Twente-doelman, Marsman, in de weg. Na de mogelijkheden bloedde het enigszins dood. Tot enkele minuten voor rust. Scheidsrechter Makkelie zag dat er hands werd gemaakt door Mike te Wierik die in de muur stond bij een vrije trap, en legde de bal op de stip. Klich melde zich om het buitenkansje te verzilveren en faalde niet.

Lang kon Twente niet genieten van de voorsprong. Twee minuten later was het alweer gelijk. Samuel Armenteros kopte een voorzet van Kuwas achter Nick Marsman en tekende hiermee voor de rust- en tevens eindstand van dit duel.

In de tweede helft vielen er nog kleine kansen aan beide zijden. Heracles had een licht veldoverwicht maar wist dit niet om te zetten in de winst. Een 1-1 gelijkspel was uiteindelijk  ook wel een terechte weergave van het spelbeeld, als zullen supporters van beide partijen het hier allicht niet mee eens zijn.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.