30/09/16 FC Volendam 2-1 NAC Breda

FC VolendamNAC Breda (2)30/09/16 – 20:00
FC Volendam 2-1 NAC Breda
Kras Stadion
3.657 toeschouwers
Jupiler League

Een gezellige mix van foto-chinezen en hossende supporters van een uitploeg. Eigenlijk kan deze combinatie alleen maar gevonden worden op de dijk in Volendam. Dit jaar slagen wij keurig in onze opzet. Met NAC komt de tegenstander met het meeste uitpubliek van de divisie naar Volendam. Zowel NAC als Volendam maakt in de laatste speelronde nog kans op de periodetitel. Al met al genoeg rede om ons op tijd in de stad te melden.

Al snel zit de sfeer er goed in en verzamelen de supporters zich op de Dijk. Het hadden er nog twee keer zoveel kunnen zijn maar dit werd de burgemeester van Volendam zich toch net iets te heet onder de voeten. Na de nodige uurtjes op de Dijk is het bijna tijd voor de wedstrijd. Wij genieten van het gezette sfeertje en lopen vlak voor de corteo uit richting het stadion.

Ook hier was het krijgen van kaarten tot een kunst verheven. Pas op vertoon van ons paspoort, een adresbevestiging en nog een aantal gegevens krijgen we pas onze kaarten. Opvallend genoeg moeten ook de thuissupporters dit doen om kaarten te krijgen. Eenmaal in bezit van onze kaarten was er een overijverige steward die er alles aan deed om ons zo snel mogelijk binnen te krijgen. Zo gaat de fanshop helaas aan onze neus voorbij.

De wedstrijd ontvouwt zich in het voordeel van de gasten. Hier hebben we totaal geen problemen mee aangezien het NAC is dat de sfeer maakt in het Kras Stadion. Cyril Dessers pakt het cadeautje in de vorm van een foute terugspeelbal uit en maakt zo de 0-1. Als we naar het spelbeeld kijken is het wachten totdat de score verder oploopt.

Vlak na de rust is het ex-NAC’er Kees Kwakman die uit het niets de gelijkmaker maakt. Wederom hebben we hier geen probleem mee aangezien we het carnavaleske gehos van de gasten wel een beetje gezien hebben. Een tijdje was het leuk maar op ten duur begint het te irriteren. De oorzaak hiervan zoeken wij geografisch, wij blijven immers ‘van boven de rivier’.

Een paar minuten later helpt de keeper van Volendam een handje. Hij torpedeert Cyril Dessers en zonder twijfel krijgt de keeper een rode kaart. De hieruit ontstane vrije trap ploft op de lat. NAC moet scoren om het play-off ticket van deze periode te winnen aangezien concurrent VVV inmiddels op voorsprong is gekomen bij Achilles’29. Totaal onverwacht blijkt NAC niet bij machte om ook nog maar een kans te creëren tegen de Volendammers.

Het verhaal wordt nog bonter, want een minuut voor tijd krijgt Volendam een penalty na een domme handsbal. Kevin van Kippersluis benut deze kans en zo wint Volendam. In de stand klimt het boven de gasten van vandaag maar genoeg voor de periode is het helaas niet.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.