08/10/16 VVSB 4-4 SV Spakenburg

vvsbSV Spakenburg logo08/10/16 18:00
VVSB 4-4 SV Spakenburg
Sportpark De Boekhorst
1.250 toeschouwers
Tweede Divisie

Onze tweede pot van de dag beloofd een doelpuntrijke wedstrijd te worden. Zowel VVSB als Spakenburg trakteren het publiek met enige regelmaat op grote uitslagen en vandaag hopen wij uiteraard niet anders. Gekscherend noemen wij een 4-4 of een 6-3 als gewenste uitslag, al snel blijkt dat we er goed in de buurt gaan zitten.

Na een minuut stilte en het nodige vuurwerk aan beide kanten is het al snel raak. In de tweede minuut maakt Giovally Serbony zijn eerste treffer van de dag. De spreekkoren van de aangeschoten VVSB supporters beginnen ook meteen en al snel voorspellen wij rellen. Net zoals in Haarlem krijgen wij weer gelijk in onze voorspelling, al is dat nu nog voor latere zorg. Philip Ties komt namens de gasten met de perfecte reactie door twee keer doeltreffend te zijn. Zo staat het na een kwart wedstrijd al 1-2.

De wedstrijd is aantrekkelijk om te zien en zo vliegt de tijd voorbij. Net op het moment dat we op zoek gaan naar een pilsje maakt Serbony de gelijkmaker en dit is logischerwijs dan ook meteen de ruststand. Ondanks de eerlijke verdeling van de score hangt er toch een grimmige sfeer voor de kantine. Wij lopen er dwars doorheen op jacht naar een sjaal en ditmaal hebben we wel succes.

Ook in de tweede helft loopt de score goed op. Na 10 minuten is het wederom Serbony die scoort en zo completeert hij zijn hattrick. We hoeven maar te knipperen met onze ogen en de bal ligt er al weer in aan de andere kant. Eric Veerman is de gevierde man, maar van de gelijkmaker kan Spakenburg niet lang genieten. Een paar minuten later gaat de bal op de stip en Vladimir Jozic benut deze kans onberispelijk. Ondertussen raakt iedereen de weg kwijt van de drank en beginnen de eerste opstootjes. Het uitdagen van VVSB wordt keer op keer beantwoord door Spakenburg en de eerste klappen volgen. Tevens ontstaat er een soort vuurwerk-wedstrijd, want beide supportersscharen jagen hun vuurwerk er doorheen alsof ze hiermee de ander willen kleineren.

Door dit tumult missen we bijna de 4-4 van wederom Veerman. Qua doelpunten is het genoeg geweest en een puntendeling is vanwege de instelling van beide teams van zo eerlijk. Ondanks het rustige laatste kwartier op het veld zijn de gemoederen er niet op vooruit gegaan.

Direct na het laatste fluitsignaal is Spakenburg er klaar mee en sprinten ze het veld op. Een enkeling van VVSB laat zich hierin meeslepen en zo worden er een aantal rake klappen uitgedeeld. Uiteindelijk is een complete macht aan stewards voldoende om de gasten richting hun supportersbus te loodsen en de relschoppers uit elkaar te houden. Ondanks een of andere hoge pief van VVSB die ons vriendelijk verzoekt om even te wachten totdat de bus weg is houden wij het voor gezien. Met de tien doelpunten die we vandaag hebben gezien stellen wij onszelf meer dan gelukkig.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.