13/09/20 Alphense Boys 3-0 VV De Zouaven

13/09/20 – 14:00
Alphense Boys 3-0 VV De Zouaven
Sportpark De Bijlen
± 150 toeschouwers
Hoofdklasse A Zondag

De zon lokt ons vandaag wederom naar buiten voor een lekker potje voetbal. Op wat één van de laatste zonnige weekenden van het jaar zal zijn, is het zonde om binnen te blijven. We besluiten de auto te pakken en wederom naar Alphen aan den Rijn te rijden. Vorige week waren we nog te gast bij buurman ARC, nu is het de beurt aan de Alphense Boys.

In de eerste thuiswedstrijd dit seizoen zijn de Boys op zoek naar hun eerste overwinning. Vorige week werd er in en tegen Emmen met 3-3 gelijk gespeeld. Promovendi De Zouaven wist thuis met 4-1 te winnen van RKZVC en komt hierdoor als koploper richting Sportpark De Bijlen.

Op het veld valt hier vrij weinig van terug te zien. De Alphense Boys openen sterk en weet dit ook in de score uit te drukken. In de 16e minuut tikt spits Thijs Hoogenboom de 1-0 binnen. De Zouaven krijgen daarna enkele kansen, maar weten het net niet te vinden. Vlak voor rust lukt dit de Boys nog wel. Joey Lauhouh mag vrij uithalen en treft doel.

In de rust pakken we een biertje in de gezellige kantine van Alphense Boys en horen daar de supporters wat tegen elkaar mopperen over het failliet van de hoofdklasse. Wat deze competitie vroeger leuk maakte waren de vele derby’s tegen regionale verenigingen. Daar is sinds de hervorming geen sprake meer van. Afgelopen week speelde Alphense Boys uit bij Emmen (2:30 rijden), over drie weken mogen ze naar LONGA (Lichtervoorde, 1:30 rijden) en daarna naar Alcides (Meppel, 1:50 rijden). Verder wachten dit seizoen ook nog uitwedstrijden naar Hoogenveen (2 uur), Grootebroek (1 uur), Silvolde (1:30), Zieuwent (1:30) en Groningen (2:15). Alles behalve een regionale competitie meer dus.

In de tweede helft zetten De Zouaven nog wel aan, maar echt dreigend wordt het nooit. Het is daarentegen Alphense Boys dat nog éénmaal het net weet te treffen. Nadat spits Thijs Hoogenboom in de zestienmeter wordt neergehaald is het Cem Sahin dit vanaf elf meter de wedstrijd definitief beslist.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.