05/09/20 SV ARC 3-1 VV Rijsoord

05/09/20 – 14:30
SV ARC 3-1 VV Rijsoord
Sportpark Zegersloot
± 300 toeschouwers
Hoofdklasse A Zaterdag

Tja, waar moet je beginnen? Precies 181 dagen geleden reden we Knokke binnen. Destijds met de bedoeling om langzaamaan weer op te starten na een fenomenale trip naar Buenos Aires. Little did we know dat Knokke – Gullegem onze laatste wedstrijd in bijna een half jaar zou zijn. We hadden er waarschijnlijk heel anders naar gekeken toen.

Maar goed, het is inmiddels september 2020 en de grootste ellende lijkt achter ons te liggen. Het is nog lang niet wat het geweest was, maar we kunnen weer een potje voetballen gaan kijken. Omdat we alle oefenpotjes links hebben laten liggen, trappen wij ons seizoen historisch laat af in Alphen aan de Rijn. In de Hoofdklasse A is VV Rijsoord de tegenstander van de Alphense Racing Club.

ARC draaide een prima voorbereiding dit jaar met een serie overwinningen en alleen een nipte 0-1 nederlaag tegen derdedivisionist ODIN’59. Rijsoord daarentegen kent een dramatisch voorbereiding. Er werd verloren van zondag hoofdklasser OJC Rosmalen, zondag eersteklasser Spartaan’20 en het onder-21 elftal van Excelsior Maassluis. Vertrouwen lijkt dus ver te zoeken bij de gasten.

Op het veld is dit verschil direct terug te zien. ARC kiest vol voor de aanval en Rijsoord komt nauwelijks onder de druk vandaag. Het is éénrichtingsverkeer in de openingsfase en ARC heeft het aan zichzelf te wijten dat het tot de 39e minuut duurt voordat zich dit vertaald in een treffer. Racing Club is tot dat moment niet scherp geweest in de afronding en heeft enkele grote kansen onbenut gelaten.
Gelukkig voor de Alphenaren lukt het in de slotfase van de eerste helft wel. Vlak na de 1-0 valt ook nog de 2-0 en zo lijkt de wedstrijd al voor rust beslist.

Rijsoord lijkt niet te zijn gekomen om te voetballen en gokte op de nul. Nu dit niet gelukt is lijkt er geen plan B. Aan het spelbeeld veranderd in de tweede helft dan ook weinig. ARC geeft wel iets minder gas, maar blijft met gemak de baas over Rijsoord.
Vanaf de stip mag spits Tren Drexhage de 3-0 nog binnen schieten. ARC laat daarna de teugels helemaal vieren en dat geeft Rijsoord nog de gelegenheid een eretreffer binnen te schieten.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.