08/03/20 R. Knokke FC 4-1 FC Gullegem

08/03/20 – 14:30
R. Knokke FC 4-1 FC Gullegem
Burgemeester Graaf Leopold Lippenspark
± 300 toeschouwers
2e Klasse Amateurs VFV A

Vandaag staat er voor ons een wedstrijd in de Derde Klasse van België op het programma. Helaas konden wij niet eeuwig in Argentinië blijven en daarom staan wij ons nu met een graad of vijf ons te verkleumen in de Belgische kustplaats. Knokke had vandaag kampioen kunnen worden tegen Gullegem, echter gooien de resultaten van Ronse en Mandel United roet in het eten. Met nog zeven wedstrijden te spelen en een voorsprong van 15 punten moet er wel iets bizars gebeuren wilt Knokke de titel nog ontgaan.

Wij trekken de Argentijnse lijn door en melden ons ver voor aankomst op het sportpark in Knokke, wat momenteel aan het verbouwen is. We nemen plaats op het terras en wachten met een biertje in de hand geduldig af tot de wedstrijd van start gaat.

Al snel wordt duidelijk waarom Knokke een met een torenlengte afstand bovenaan staat. Vanaf is de ploeg uiterst dominant en zo staat er binnen te kortste keren een 2-0 voorsprong op het bord. Het is dat de ploeg niet van plan lijkt om door te drukken, anders had het vandaag wel eens in de dubbele cijfers kunnen gaan lopen. Uiteindelijk gaan we rusten met een stand van 3-0.

Na de rust lijkt de thuisploeg het helemaal wel te geloven en kunnen de gasten eindelijk uit hun schulp kruipen. Zowaar valt de 3-1 snel en lijkt er nog wat te halen in Knokke. Snel schakelt de thuisploeg even bij en maakt het vlak voor tijd de beslissende 4-1. Hiermee komt er een einde aan deze wedstrijd en achteraf waarschijnlijk ook aan het seizoen.

Er moet iets bizars gebeuren wilt Knokke de titel nog ontgaan krijgt opeens een verrassende wending. In de week erna worden praktisch gezien alle competities ter wereld (op 6 landen na) stilgelegd om een poging het COVID-19 virus in te dammen. Inmiddels heeft de Belgische bond besloten dat alle amateurcompetities niet meer hervat zullen worden en dat de stand op 12 maart ook de eindstand zal zijn. Dit betekend dat Knokke op papier nog wel kampioen is geworden, maar deze titel van alle glans is ontdaan.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.