12/02/20 CA Lanús 3-0 CD Universidad Católica

12/02/20 – 19:15
CA Lanús 3-0 CD Universidad Católica
Est. Ciudad de Lanús – Néstor Diaz Pérez
6.500 toeschouwers
CONMEBOL Sudamericana

Ons laatste bezoek tijdens het bezoek aan Buenos Aires is Lanús. Voor de Copa Sudamericana wordt een gespeeld tegen Universidad Católica uit Ecuador. Onze laatste wedstrijd hier is tevens de eerste met uitsupporters, al nemen de gasten niet veel meer dan een man of 50 mee.

Ondanks dat ze niet met veel zijn, maken die van Lanús wel flink wat lawaai. Ondersteund door trompetten en trommels, proberen de supporters er een feestje van te maken. De wedstrijd begint ook veel belovend maar de thuisploeg heeft het vizier niet op scherp staan. Werkelijk waar de grootste kansen worden gemist. Als één van ons in de spits had gestaan hadden we al een hattrick te pakken.

Naarmate de wedstrijd vordert blijft het beeld gelijk. Lanús valt aan, maar krijgt het op onverklaarbare wijze niet voor elkaar om te scoren. De gasten counteren een eind weg maar stranden over het algemeen al rond de middencirkel.
De kansen worden alsmaar groter, maar zowel de lat als de paal staan in de weg.

In de rust zal het in de kleedkamer van Universidad gedonderd hebben want het spel na rust is veel beter. De eerste minuten van de tweede helft zijn ze zelfs de bovenliggende partij. Bij de eerste de beste mogelijkheid krijgt Lanús het echter nu wel voor elkaar om te scoren. Acosta heeft de bal alleen maar binnen te tikken en hij faalt gelukkig niet.

De wedstrijd vordert gestaag en is best leuk om te kijken. Pas nadat coach Zubeldia namens de thuisploeg een konijn uit de hoge hoed tovert, komt er weer verandering in de score. Orsini staat nog geen minuut in het veld wanneer hij de 2-0 tegen de touwen jaagt.
Niet heel veel later staat dezelfde Orsini met een kopbal een het einde van een keurig ingestudeerde vrije trap.

Zo eindigen wij onze reis met een ongekende weelde van drie doelpunten. Het is dat er bij Independiente en bij Lanús een aantal doelpunten vielen, anders hadden we op deze vakantie meer rode kaarten dan doelpunten gezien.
Voor ons zit de vakantie er weer op, wij gaan ons weer melden in Nederland. De volgende wedstrijd zal waarschijnlijk weer onder een stuk erbarmelijkere omstandigheden plaatsvinden.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.