01/02/20 CA Independiente 5-0 CA Rosario Central

01/02/2020 17:35
CA Independiente 5-0 CA Rosario Central
Estadio Libertadores de América
30.000 toeschouwers
Superliga


Een dag na ons bezoek aan Huracán (en Maradona) is het alweer tijd voor de volgende wedstrijd. Dit is het heerlijke aan het Argentijnse voetbal; er wordt altijd wel ergens gespeeld. Independiente is onze volgende gastheer en zij treden aan tegen Rosario Central. De thuisploeg draait voorlopig met de 16e positie een dramatisch seizoen, al kan er in een zomerstop veel gebeuren.

De zevenvoudig Copa Libertadores winnaar, waarmee Independiente recordhouder is, laat er geen gras over groeien. Bij de eerste de beste mogelijkheid is het Barboza die binnen werkt en zo staat er na drie minuten al een voorsprong op het scorebord. De gasten, die zich voor aanvang op de vijfde plek bevonden, staat wel aanvallend maar krijgt heel weinig voor elkaar. Dit werkt uiteraard in het voordeel van de thuisploeg die zich met enige regelmaat met een counter bij het doel van Rosario meldt.

Het is dan ook geheel in de lijn der verwachting dat het na een half uur 2-0 wordt. Ditmaal staat Fernández aan het einde voor een keurige aanval en de gasten lijken zich al hebben neergelegd bij een nederlaag. Dit zorgt voor een makkelijk en fris voetballend Independiente, wat zich af en toe zelfs aan de trucjes gaat wagen. Aan de 3-0 voor Romero gaan dan ook de nodige hakjes vooraf en is de mooiste treffer van de dag.
In het sfeervolle Estadio Libertadores de América is vlak daarna de rust aangebroken.

Na de rust blijkt dat er weinig veranderd is aan het spelbeeld. Rosario probeert het wel, maar komt zelden echt dichtbij het doel van de tegenstander. Wel noteren de gasten uiteindelijk meer schoten dan de thuisploeg, maar zelden eindigden deze pogingen op doel. Independiente baant zich bij de eerste de beste counter een weg door de defensie van Rosario en het wordt 4-0. Na een aantal crosspasses staat Romero, met het nodige fortuin, aan het einde van deze mooie aanval. Hiermee is er meteen een einde gekomen aan alle intenties die Rosario Central nog had.

De wedstrijd wordt naarmate hij vordert steeds trager, al is dat met 30 graden ook niet heel verbazend. Uiteindelijk zal invaller Roa nog een duit in het zakje doen en zo eindigt deze wedstrijd in een 5-0 overwinning voor CA Independiente.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.