02/02/20 CA River Plate 2-0 CA Central Cordoba SDE

02/02/20 – 17:35
CA River Plate 2-0 CA Central Córdoba SDE
Estadio Monumental Antonio Vespucio Liberti
50.000 toeschouwers
Superliga

Na achtereenvolgens Velez Sarsfield, Huracán en Independiente gezien te hebben sluiten wij ons eerste vierluik af met River Plate. Te gast is Central Cordoba, al maakt het niet bijzonder veel uit aangezien de uitsupporters in Buenos Aires toch niet welkom zijn.
In het stadion El Monumental, waar Nederland de finale van ’78 verloor, zit de sfeer er voor de aftrap al lekker in. Echter had het nog beter kunnen zijn aangezien de harde kern in staking is vandaag. De oorzaak hiervan ligt in het feit dat er een 300 fans stadionverboden zijn uitgedeeld.

In het eerste kwartier gaan de verhoudingen redelijk gelijk op. Beide teams tasten elkaar een beetje af alvorens de wedstrijd echt op gang zal komen. Althans, dat was het idee. De scheidsrechter gooit echter roet in het eten met een vroege rode kaart. Op deze beslissing kunnen we overigens niets aanmerken want Diaz trapt overduidelijk na en zo staat River Plate al na een kwartier met tien man.

Met een man meer zou je verwachten dat Central Cordoba het idee heeft dat er vandaag wat te halen valt. Het tegendeel is echter waar, want direct na de rode kaart begint het tijdrekken van de gasten al. Af en toe komt Cordoba er uit maar echt noemenswaardige kansen levert dit niet op. River probeert er met een man minder het beste van te maken en heeft zelfs het betere van het spel. In de blessuretijd van de eerste helft krijgen ze loon na werken als Borré van dichtbij toch weet binnen te tikken.

Na de rust is nog steeds de 36-voudig landskampioen die met de scepter zwaait. Het is veelzeggend dat River Plate meer tempo maakt dan de gasten, die totaal niet lijken te beseffen dat ze met een man meer staan. De wedstrijd kabbelt voort maar aan de 1-0 komt voorlopig weinig verandering.
Na een uur spelen worden er eindelijk aanvallende wissels doorgevoerd en lijkt het er op we nog een open wedstrijd gaan krijgen. Echter blijken de gasten niet bij machten om het de defensie van River Plate echt lastig te maken.

Er wordt wel iets ingezet wat lijkt op een slotoffensief, maar dit werkt averechts. De ruimtes achterin geeft de thuisploeg de mogelijkheid om zich met countervoetbal naar voren te werken. Het is echter wachten tot de blessuretijd voordat de definitieve beslissing valt. Scocco maakt een individuele actie waar de klasse vanaf spat en schiet de 2-0 in het lege doel.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.