30/01/20 CA Velez Sarsfield 1-1 CA Aldosivi

30/01/2020 21:10
CA Velez Sarsfield 1-1 CA Aldosivi
Estadio José Amalfitani
13.000 toeschouwers
Superliga

Na een aantal dagen rust te hebben gehad is het nu weer een aantal dagen achter elkaar tijd voor voetbal. Alejandro treft alle voorbereidingen en wij stappen twee uur voor aanvang bij hem in de auto. Aangezien het de enige Argentijn is die wel haast maakt staan we ruim op tijd bij het stadion. We genieten met een drankje alvast van de buitenkant van het Estadio José Amalfitani, dat verbouwd is voor het WK van 1978.
Enige tijd later betreden wij als één van de eerste het stadion.

Vlak voor de wedstrijd zien we gelukkig dat La Pandilla, de harde kern van Velez, ook komt aanzetten en wij gaan er eens goed voor zitten. Het team van Gabriel Heinze is vandaag de torenhoge favoriet. Met spelers als Gago en Centurion binnen de gelederen lijkt Aldosivi een gemakkelijk slachtoffer. Het is dan ook vanaf de aftrap de thuisploeg die aanvalt en het is een kwestie voordat het 1-0 wordt.

Na een half uurtje is het dan eindelijk zover. Romero kopt een afgemeten voorzet tegendraads in en zo veert het stadion voor het eerst op. Hierna lijkt het de gasten ook wel handig om te gaan voetballen.
Gek genoeg blijkt Velez hier zodanig van onder de indruk dat het spontaan is vergeten hoe het moet voetballen. De rust wordt echter zonder kleerscheuren gehaald en zo gaan we rusten met een 1-0 stand.

Na de rust gaan we vrolijk verder met waar we in de eerste helft gebleven zijn. Aldosivi valt opportunistisch aan en Velez weet hier niet goed mee om te gaan. Het is ook niet vreemd dat in de 55e minuut de gelijkmaker valt. Acevedo kopt de voorzet van Villalba binnen en het gemor op de tribune begint direct. De gasten hebben hun doel behaald en neemt dan ook maar meteen weer de verdedigende stelling in.

De tactiek van de gasten helpt Velez logischerwijs weer in het zadel. De aanval wordt weer gezocht en met een aantal aanvallende wissels hopen ze de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het spel is echter veel te onzorgvuldig en de eerste fluitconcerten vormen zich. Aldosivi gaat vrolijk mee in het slechte voetbal en zo is het laatste half uur zeer gezapig.

Vooruit geschreeuwd door alles dat de wereldkampioen van 1994 een warm hart toedraagt wordt het slotoffensief ingezet. De omsingeling is er, maar echte kansen komen er niet uit voort. Tegen het laatste fluitsignaal gaat centrale verdediger Abram gruwelijk in de fout en hebben de gasten een vrije doortocht. Dezelfde Abram schoffelt de doorgebroken spits van Aldosivi maar gewoon onderuit en zo eindigt de thuisploeg met 10 man.
De daaropvolgende vrije trap gaat centimeters naast en dit was ook meteen het laatste wapenfeit van deze wedstrijd. Onder een luid fluitconcert verlaten de spelers het veld.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.