26/01/20 CA Boca Juniors 0-0 CA Independiente

26/01/20 – 21:45
CA Boca Juniors 0-0 CA Independiente
Estadio Alberto José Armando
47.000 toeschouwers
Superliga

Na het bezoek aan San Lorenzo blijven wij uiteraard niet stil zitten. Een dag later is het al tijd voor de tweede wedstrijd, welke gaat tussen Boca Juniors en Independiente. Ondertussen hebben wij een local gevonden die ons bij elke wedstrijd van tickets kan voorzien dus ook hier komen wij zonder problemen binnen. Voor de verslagen die nog komen gaan, Alejandro is zijn naam. Zijn naam zal vast nog wel een paar keer voorbij komen.

Wij betreden dit iconische stadion en komen compleet doorweekt aan op de derde ring. De trappen van Bombonera zijn geen pretje met 30 graden.
De warming-up wordt niet op het veld gedaan dus dit geeft ons de mogelijkheid om iedere hoek van het stadion goed te bekijken. Zo zijn wij ook, evenals bij San Lorenzo, dat arm en rijk hier bijzonder dicht op elkaar leeft. Waar je voor Boca Juniors een vermogen kwijt bent om binnen te komen, zien wij op een paar meter van het stadion een wijk waar de huizen waarschijnlijk goedkoper zijn dan onze kaarten.

Boca Juniors staat hoog op de ranglijst en Independiente onderaan de middenmoot dus de verhoudingen zijn duidelijk. De thuisploeg trekt ten aanval en de gasten beginnen al snel met tijdrekken.
Echter krijgt Izquierdoz na 20 minuten zijn tweede gele kaart en moet Boca het met een man minder zien te regelen. Voortgestuwd door de supporters, schakelen de 10 overgebleven spelers allemaal een tandje bij.
De verhoudingen draaien logischerwijs wel, al komt Independiente niet heel veel verder dan een aantal schoten van afstand. Op deze schoten heeft doelman Díaz steeds een antwoord en zo gaan wij rusten met 0-0.

In de tweede helft lijkt Independiente beter ingesteld te zijn op de speelwijze van Boca. Het zou een kwestie van tijd moeten zijn voordat dit ook wordt uitgedrukt in de score. Echt penibel wordt het voor Boca en wanneer Perez namens de gasten een schandalige overtreding maakt is het qua spelers op het veld ook weer gelijk. Beide teams leggen zich neer bij een punt een zo eindigen wij met dezelfde stand als waarmee we begonnen.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.