25/01/20 CA San Lorenzo 1-1 Estudiantes de La Plata

25/01/20 – 19:40
CA San Lorenzo 1-1 Estudiantes de La Plata
Estadio Pedro Bidegaín
19.000 toeschouwers
Superliga

Het bezoek aan Buenos Aires is voor ons de reis waar wij al tijden naar uitkijken. Na wat wijzigingen in het competitieschema werd duidelijk dat wij als eerste naar San Lorenzo gaan. Estudiantes de La Plata is vandaag de tegenstander. Zonder enkele moeite komen wij aan bij het prachtige Estadio Pedro Bidegaín, wat San Lorenzo hoopt te gaan verlaten. Terugkeren naar de eigen wijk Boedo is het idee, al gooit de Argentijnse wet voorlopig nog roet in het eten.

Aangekomen bij het stadion regelen we onze kaarten. Twee uur voor de wedstrijd is alles al geregeld en begint het lange wachten. Wij blijven zo lang mogelijk overdekt staan vanwege de hoge temperatuur.
Zodra de zon onder is gaan we de tribune op. Net voordat de wedstrijd aanvangt komt ook de harde kern aanzetten en de sfeer zit er meteen goed in.

De wedstrijd gaat van start en beide teams blijken niet al te goed te kunnen voetballen. Verdedigen daarentegen snappen ze wel en zo zijn de onbehouwen overtredingen het leukst om te aanschouwen. Verder kijken wij vooral naar de Butteler, welke er een feestje van maken.

Na een half uur spelen wordt de wedstrijd abrupt onderbroken. Net zoals onze vorige wedstrijd in Tubize, vallen ook hier de lichtmasten uit. Aan de reacties op de tribunes te zien is dit de normaalste zaak van de wereld. De zaklampen op de telefoon worden erbij gehaald en na een korte onderbreking wordt de eerste helft uitgespeeld. In de rust lopen we vanwege dezelfde oorzaak vertraging op, maar ook deze uitval wordt keurig hersteld.

In de tweede helft is San Lorenzo de betere partij en dit weten ze dan uiteindelijk in de score uit te drukken. In de 63e minuut staat Pittón, vreemd genoeg de linksachter, als eerste klaar om de rebound binnen te schieten. Het stadion barst uit zijn voegen en laat de Argentijnse passie van zijn beste kant zien.

Niet heel veel later trekt Estudiantes de stand alweer gelijk. Retegui maakt gebruik van miscommunicatie in de defensie van de gastheren en tikt op één schoen de gelijkmaker binnen.
Wat het extra zuur maakt, is dat dit het enige schot op doel is van de gasten uit La Plata.
De thuisploeg blijft het proberen, maar komt uiteindelijk niet verder dan 1-1.

Hiermee komt onze eerste wedstrijd in Argentinië ten einde en dit smaakt naar meer. Juist van San Lorenzo hadden we torenhoge verwachtingen, welke ook volledig zijn waargemaakt.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.