07/12/19 AFC Tubize 3-2 FCV Dender EH

07/12/19 – 20:00
AFC Tubize 3-2 FCV Dender EH
Stade Leburton
± 700 toeschouwers
1e Klasse Amateurs

Na Roeselare blijven wij nog even in de Belgische sferen. Op het derde niveau van België speelt Tubize thuis tegen Dender en het tijdstip van 20:00 zorgt ervoor dat dit voor ons net haalbaar is. Eerder hebben we het sportpark al een keer op de foto gezet onderweg naar Charleroi, maar een wedstrijd van AFC Tubize is voor het eerst.

We komen een paar minuten voor aanvang aan bij het stadion. Met ons beste Frans regelen wij 2 kaarten voor de goedkoopste tribune die wij konden vinden en zo hebben wij eigenlijk een vrijbrief om rond te lopen over het terrein. We zien dat beide ploegen zowaar nog een soort van harde kern op de been heeft gekregen voor deze kraker van formaat. De eerste 18 minuten zijn in het voordeel van Dender, al drukken ze dit nog niet uit in de score.

Hierna wordt de wedstrijd abrupt onderbroken wanneer de lichtmasten van de Stade Leburton het begeven. Zal je net zien dat toevallig wanneer wij een eind rijden voor deze wedstrijd, ze het niet meer voor elkaar krijgen om ze aan te zwengelen. Aangezien we er toch weinig aan kunnen veranderen besluiten we de kantine maar in de duiken en aan het bier te gaan. Na ongeveer een kwartier komt er met horten en stoten weer wat leven in de masten en kunnen we deze pot voortzetten.

Na deze extra onderbreking zijn Tubize en Dender redelijk gelijk aan elkaar zonder dat er echt grote kansen ontstaan. Gelukkig weten beide teams bij de eerste grote kans meteen te scoren en dit brengt de wedstrijd tot leven. Vlak voor rust is het Arenate die namens Dender ervoor zorgt dat er een mentale tik wordt uitgedeeld aan de thuisploeg en de gasten met een voorsprong gaan rusten.

Na het tweede kwartiertje rust komt Tubize sterk uit de kleedkamer. Ondanks dat het spel op en neer golft draaien ze de rollen om en via El Omari scoren de tweemaal. Dit blijkt voldoende te zijn voor een 3-2 overwinning en zo verlaat Tubize de laatste plaats.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.