17/11/19 KSV Roeselare 3-5 KVC Westerlo

17/11/2019 – 20:00
KSV Roeselare 3-5 Westerlo
Stadion Schiervelde
863 toeschouwers
Eerste Klasse B

Zo halverwege het seizoen komen toch weer de bekende lijstjes naar boven. Zo zijn wij nagenoeg klaar in de bovenste twee divisies van België en besluiten we om maar eens een aardig eind te gaan rijden. Op een frisse zondagavond speelt KSV Roeselare een thuiswedstrijd en de gasten komen uit Westerlo. Onze eerste kennismaking met het stadion Schiervelde is het niet, aangezien wij eerder hier te gast waren. Echter was toen het tweede van Club Brugge de thuisspelende ploeg dus stappen wij snel de auto in en zijn wij een kleine twee uur later in het zuidwesten van België.

Aangezien het fris is duiken wij meteen de soort van fanshop in om een sjaal aan te schaffen. Echter wordt ons verteld dat de sjaals op zijn en gaan wij na enig gemor een stuk minder goed gekleed de tribune op. Een half uur voor aanving is de tribune met de grootste capaciteit nog een privétribune. Ergens vinden wij het toch jammer dat hier nog verandering in komt. De servetjes die wij verzamelen met het aanschaffen van een hamburger gebruiken wij om onze stoffige stoeltjes af te doen en zo gaan wij de eerste helft met vertrouwen tegemoet.

In de eerste helft is het overduidelijk Westerlo dat met de scepter zwaait. Ze spelen verzorgd voetbal en belonen zichzelf dan ook in de eerste 20 minuten al met een 0-2 voorsprong. Tot tweemaal toe is Kurt Abrahams de gevierde man. Roeselare doet een dappere poging om terug te komen in de wedstrijd, maar krijgt dankzij Igor Vitokele vlak voor rust het deksel op de neus. Zo is het verschil al drie doelpunten en lijkt het een eenzijdige avond te worden. Vlak voor dat er daadwerkelijk afgefloten wordt om aan de thee te gaan maakt Jens Naessens de 1-3, al lijkt deze toch slechts voor de statistieken te zijn.

Wat er in de thee zat bij de thuisploeg weten we niet, maar dat ze er beter van gaan voetballen is duidelijk. Het overtuigende Westerlo dat de eerste 45 minuten domineerde is niets meer te zien en wordt met opportunistisch voetbal met de rug tegen de muur gezet. Renan Carvalho maakt de aansluitingstreffer en logischerwijs ruikt Roeselare nu bloed. Er komen ook zeker kansen, al staat er opeens een 2-5 op het scorebord en heeft Westerlo de wedstrijd opnieuw in het slot gegooid. Voor Roeselare lijkt het nu echt voorbij, maar voor de neutrale toeschouwer zoals wij is het uiteraard een ongekende weelde.

Aangezien beide teams momenteel toch zeer aanvallend staan ingesteld, blijven ze ook maar zo voetballen. Het resultaat is een wedstrijd waar het middenveld compleet is verdwenen. Ondanks de grote achterstand blijft Roeselare het proberen. De treffer van Marco Tulio komt helaas te laat en zo eindigt deze enerverende wedstrijd in 3-5.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.