10/11/19 ZSV 2-1 SV Deurne

10/11/19 14:30
ZSV 2-1 SV Deurne
Sportpark de Kranenmortel
1.500 toeschouwers
1e Klasse D Zondag

De leukste wedstrijden in Nederland op amateurniveau blijven toch vaak de burenruzies. In de hogere divisies zijn er na de hervorming weinig echte derby’s meer te beleven, maar zoek het wat lager en je komt vaak een heel eind. Zo ook in Deurne, waar de Kranenmortel derby wordt uitgevochten tussen ZSV en SV Deurne.

Al ver voor de aftrap is het overduidelijk dat we in Brabant zijn. Een mix van hardstyle en Snollebollekes schalt door de speakers en degene die de opstellingen van beide teams noemt praat (en schreeuwt) met een zodanig enthousiasme dat het vermoeden reist dat hij zichzelf al redelijk heeft vergrepen aan het goudgele vocht. Dit uiteraard met een onvervalst Brabants accent. De sfeer is gemoedelijk en iedereen is er klaar voor.

Bij de aftrap laten beide supportersschare zich van hun beste kant zien. Aangezien de wedstrijd overdag, inclusief keurig zonnetje, wordt gespeeld houden zowel ZSV als de gasten het bij rookpotten. Dit lijkt ons een verstandige keuze want iedere fakkel vervaagt in het felle licht. ZSV laat een doek zien dat de gehele korte zijde bestrijkt inclusief zwarte en gele rookpotten en Deurne houdt het bij vlaggen, ondersteund met rookpotten in de kleuren van hun vereniging.

De wedstrijd is, zoals eigenlijk altijd bij een wedstrijd op zondag, niet van een hoogstaand niveau. ZSV is de betere en komt na een fout in de verdediging bij Deurne dan ook op een 1-0 voorsprong via Thijs Meulendijks. De gasten zetten hier verdacht weinig tegenover, al wordt er wel gestreden voor elke bal. In de rust schalt dezelfde muziek door de speakers als eerder en ook wij hebben het  keurig naar ons zin. Wel worden we nog even aangesproken door een steward die ons vraagt of wij ons bier ergens anders op willen drinken aangezien er iemand van de KNVB aanwezig is. Omdat wij een groot voorstander zijn van bier langs de lijn (en vooral de KNVB niet in de kaart willen spelen om een onnodige, buitenproportionele boete uit te schrijven) besluiten wij om netjes naar de beste man te luisteren. Zo aanschouwen wij het begin van de tweede helft netjes vanaf het terras.

Het tweede bedrijf is nog geen tien minuten bezig en Deurne komt al op gelijke hoogte. De gasten oefenen meer druk uit en krijgen dus al snel de treffer waar ze naar op zoek zijn. Na een flinke scrimmage is het Gregory Lammers die op de goede plek staat en de 1-1 maakt. ZSV gaat direct weer op jacht naar de voorsprong, maar lijkt heel lang bedrogen uit te gaan komen. Diep in de blessuretijd zetten ze nog één laatste keer aan. De afvallende bal valt voor de voeten van Koen Kuunders en hij kroont zich tot matchwinner. Een paar tellen later is het dan ook gelijk afgelopen en zo kan het feest bij ZSV losbarsten.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.