29/10/2019 Achilles Veen 0-2 Roda JC

29/10/2019 – 19:45
Achilles Veen 0–2 Roda JC
Sportpark de Hanen Weide
1.100 toeschouwers
TOTO KNVB-Beker

Eind oktober staat voor ons meestal in het teken van de KNVB-Beker en dat is dit jaar uiteraard niet anders. Een vereniging uit het betaald voetbal tegen een amateurvereniging staat meestal garant voor spektakel. Dit is natuurlijk niet altijd het geval, maar je kan ook absoluut met je neus in de boter vallen. Zo hebben wij ooit één van de grootste verrassingen uit de geschiedenis van dit toernooi meegemaakt, toen ADO’20 binnen het kwartier op een 5-0 voorsprong stond tegen FC Eindhoven. Toch reizen we, voor de tweede keer, zonder verwachtingen af naar Veen. Ergens hopen we op een stunt, maar er op rekenen gaat wel iets te ver.

Na een pilsje gedronken te hebben op het geïmproviseerde terras positioneren wij ons zodanig dat geen enkele sfeeractie ons kan ontgaan. Althans, dat dachten wij. Bij de aftrap blijft het tamelijk stil, totdat recht achter ons een partij vuurwerk de lucht in wordt gejaagd waar je u tegen zegt. De rookontwikkeling van het niet gedoofde vuurwerk zorgt ervoor dat wij de komende drie dagen op werk wordt gevraagd wat er toch zo naar rook ruikt.

Het spelbeeld dat wordt geschetst in de eerste minuten stemt ons hoopvol. Achilles Veen speelt alsof er iets te halen valt tegen de gasten uit Kerkrade. De gasten lijken moeite te hebben met dit hoopvolle spel en laten zich dan ook in bijna ieder duel aftroeven. Ondanks het opportunistische spel leidt dit overigens nauwelijks tot kansen. Roda JC zet hier nog veel minder tegenover en zo lijkt 0-0 de eerlijkste stand om mee te gaan rusten.

De tweede helft geeft hetzelfde beeld als de eerste. Roda heeft moeite met de gemotiveerde spelers van Achilles en laat zich op inzet met enige regelmaat aftroeven. Toch komt de individuele klasse bovendrijven en maakt Roland Alberg na een kwartier in de tweede helft de openingstreffer. Ondanks dat Veen blijft aandringen maakt Simakala met nog 15 minuten te spelen de 0-2 en lijken de gasten met een overwinning terug te keren naar Kerkrade. Ondanks dat het nog een aantal keer hectisch wordt komt de overwinning nooit in gevaar en zo boekt Roda uiteindelijk een tamelijk zorgeloze zege in het nationale bekertoernooi.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.