26/10/19 SV Poortugaal 3-1 SHO

26/10/19 – 14:30
SV Poortugaal 3-1 SHO
Sportpark Polder Albrandswaard
± 300 toeschouwers
1e Klasse B Zaterdag

Na vorige week SHO de derby tegen Heinenoord te hebben zien winnen, volgen we de Oud-Beijerlanders vandaag naar Poortugaal, waar de topper tegen de plaatselijke SV op het programma staat. SHO staat, voor aanvang van de wedstrijd, vierde, maar met een wedstrijd minder gespeeld. Bij winst zouden ze in verliespunten gelijk kunnen komen met de, tot nu toe, ongeslagen koploper Poortugaal.

SV Poortugaal zag op 1 juli 2018 het levenslicht door het fuseren van VV Oude Maas (1932) en PSV Portugaal (1927). De fusie werd door beiden als noodzakelijk gezien om te kunnen overleven. De fusieclub is gaan spelen op het veld van PSV Poortugaal en voorlopig met succes. De club staat bovenaan in de 1e klasse B.

De harde wind die er vandaag stond speelde letterlijk en figuurlijk een belangrijke rol in deze wedstrijd. In de eerste helft had SHO de wind in de rug en zette Poortugaal vast op eigen helft. De gasten creëerde enkele flinke kansen, maar verzuimde het om deze af te maken. Pas aan het einde van de eerste helft krijg Poortugaal iets meer grip op de gasten en kwamen beter in de wedstrijd.

Na de rust, met de wind in de rug, deed Poortugaal snel wat SHO een hele helft verzuimde: scoren. Binnen vijf minuten kwam de nog ongeslagen koploper op 1-0. Gerwin Lake, international van Sint-Maarten, schoot de bal achter de doelman van SHO.
Nog geen zeven minuten later stond dezelfde Gerwin Lake, na een vlotte counter, opeens 1-op-1 met de keeper. Hij had oog voor de meegelopen Niels Versteege, die de bal na een goede pass eenvoudig in het lege doel kon schuiven. Nog binnen het kwartier viel ook de 3-0. Linksback Nuno Andrade ronde prima af na een flinke solo. Wedstrijd gespeeld.

De koploper laat vervolgens de teugels wat vieren en SHO krijgt nog een aantal kleine kansjes. Uiteindelijk mogen ze de 3-1 noteren van elf meter. Een klusje dat spits Mitch Franssen met succes afrondde. De overwinning komt echter niet meer in gevaar. Poortugaal boekt een prima overwinning op één van haar uitdagers en gaat na zes wedstrijden spelen soeverein aan kop met achttien uit zes.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.