09/04/18 FC Eindhoven 3-2 Helmond Sport

09/04/18 – 20:00
FC Eindhoven 3-2 Helmond Sport
Jan Louwers Stadion
2.419 toeschouwers
Jupiler League

Na een weekendje Zürich begint bij thuiskomst meteen weer onze zoektocht naar de volgende leuke wedstrijd. Al hadden we deze wedstrijd al een tijdje op het oog, lieten we het toch even afhangen van onze vermoeidheid of we ons naar de derby FC Eindhoven – Helmond Sport zouden begeven. Ondanks dat het maandagavond is, besluiten we dan toch maar om direct na werk het gaspedaal weer eens in te duwen. Op naar Eindhoven!

Dat FC Eindhoven onze laatste Jupiler League club is hielp uiteraard mee in onze overweging. Vanwege de regiocontrole nemen we het zekere voor het onzekere en vragen we via social media even na of we wel naar binnen mogen. We krijgen toestemming om naar binnen te gaan, al dacht de eerste persoon die ons aansprak daar anders over. Bij het kopen van onze kaarten wordt meteen naar ons paspoort gevraagd en van een overijverige steward krijgen we het nare bericht dat we niet naar binnen mogen. Na wat gediscussieer en het bewijs van FC Eindhoven zelf dat we wel toegelaten worden, geeft de beste steward zijn strijd op en komen we alsnog binnen.

Deze editie van de derby staat vooral in het teken van het gestolen doek van Ultras Eindhovia. We hopen dat ze hem mee hebben genomen en dat dan uiteraard er spontaan rellen uitbreken en de wedstrijd, net zoals vorige keer, gestaakt wordt. We komen bedrogen uit als blijkt dat ze het doek niet bij hebben, of in ieder geval niet tevoorschijn toveren op de tribune. De opkomst blijft beperkt tot wat matig vuurwerk en zo is het slechts halfvolle Jan Louwers stadion het decor voor een niet al te best begin van de wedstrijd.

Het voetbal is niet goed maar gelukkig is het wel spannend. Zoals wel vaker in een derby lijken de zenuwen een rol te spelen en het is Helmond dat na een half uur via Arne Naudts op voorsprong komt. Deze goal is de enige voor rust en met een voorzichtig fluitconcertje gaan we de rust in. Wij proosten erop dat ook de Jupiler League officieel is voltooid.

De tweede helft is stukken aantrekkelijker dan de eerste. Na een paar minuten draait Tibo van de Velde naar binnen om de keeper op schitterende wijze in de verre hoek te verschalken. Twee minuten later herhaalt hij dit kunststukje en zo staat de plaatselijke FC opeens op voorsprong. Dit is echter van korte duur wanneer Naudts ook zijn tweede van de avond maakt.

In het resterende half uur krijgen beide teams grote kansen. Qua afronding is het soms lachwekkend te noemen, zeker een Helmonds zijde. Uiteindelijk is Tibeau Swinnen de matchwinner om voor FC Eindhoven de 3-2 te maken. Hier blijft het dan ook bij. De overwinning wordt groots gevierd. Wij verlaten op het gemakje het stadion, in de wetenschap dat wij eindelijk klaar zijn met het tweede niveau van Nederland.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.