04/03/16 Helmond Sport 1-2 FC Eindhoven

FC EindhovenHelmond Sport04/03/16 – 20:00
Helmond Sport 1-2 FC Eindhoven
Lavans Stadion
2.890 toeschouwers
Jupiler League

De eerste jaren van onze carrière hebben wij de Jupiler League een beetje laten verloederen. Zonder het door te hebben maakten we vaak de keuze om deze competitie links te laten liggen omdat er vaak niet al te veel spanning en sensatie te verwachten is. Zelfs de gemiddelde derby is tam te noemen en van vuurwerk e.d. is slechts incidenteel sprake.

Toch hebben wij de weg van de Jupiler League ingeslagen en verwachten wij vandaag eigenlijk best veel. Dit is voornamelijk te danken aan de Belgische vrienden van Helmond en Eindhoven. Na Dender – Aalst, de derby die compleet uit de klauwen liep, hebben wij er vertrouwen in dat als beide clubs de grens over duiken dat het in Helmond wel eens een beladen avondje kan worden.

Wij posteren onszelf recht tegenover het uitvak met goed zicht op de harde kern van Helmond. De sfeer zit er goed in op deze koude avond. Vocaal zijn beide zijdes goed te horen en zo voelt het als een echte derby. Helmond valt alleen een klein beetje door de mand wanneer ze het spandoek omhoog eisen. We krijgen het gevoel dat deze met vuilniszakken aan elkaar zijn genaaid en al met al geeft het een armoedige indruk.

De wedstrijd begint fel en binnen het kwartier staat de wedstrijd op stelten. Kai Heerings krijgt een rode kaart zonder dat er duidelijk wordt wat er nou echt gebeurd. De officiële lezing is natrappen maar hier blijkt ook in de herhalingen geen sprake van. Is het een arbitrale dwaling of bespeuren wij hier een vorm van matchfixing?

Ondanks het ondertal is het Helmond dat het betere van het spel heeft. Op de tribune is het Eindhoven dat de dienst uit maakt, voornamelijk dankzij het arriveren van de vrienden uit Aalst. Zo hier en daar ontploft er wat vuurwerk en aangezien dit ook op het veld eindigt legt de scheidsrechter het spel stil in de 35e minuut. Dat dit gebeurd door de bijdrage uit het uitvak schiet bij Helmond in het verkeerde keelgat en de hooligans proberen uit te breken. De hekken worden gesloten en de enige optie om het uitvak te bereiken zal over het veld zijn. Aangezien hier een boete van €7500,- op staat vinden we het niet zo vreemd dat ze dit achterwege laten.

Zo’n twintig minuten later is het weer rustig en komen de spelers het veld weer op om de wedstrijd te hervatten.
Wederom is het Helmond dat beter blijft en zelfs op voorsprong komt dankzij El Allouchi. Hij schiet de bal van 45 meter in het leegstaande doel. Vrijwel direct hierna is het rust en doet de mist zijn intrede. Een kwartier later is het zicht minder dan 50 meter en de oranje bal komt tevoorschijn. Datgene wat wij nog wel kunnen zien, is van een triest niveau. Helmond is op kinderlijke wijze tijd aan het rekken en het is zwak te noemen dat scheidsrechter Gerrets hier niets tegen onderneemt.

Het tijdrekken zal de thuisploeg nog duur komen te staan. Anthony van de Hurk is in het laatste kwart twee keer trefzeker en zo gaan de drie punten mee naar Eindhoven. Zo betaald Helmond de rekening voor het eigen anti-voetbal.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.