12/03/16 VV Noordwijk 1-1 CVV De Jodan Boys

VV NoordwijkCVV De Jodan Boys12/03/16 – 14:30
VV Noordwijk 1-1 CVV De Jodan Boys
Sportpark Duinwetering
± 1.400 toeschouwers
Hoofdklasse B Zaterdag

28 mei 2011; We zitten voor de buis gekluisterd tijdens de Champions League finale. Manchester United – FC Barcelona is de allerlaatste wedstrijd op het hoogste niveau voor Edwin van der Sar. Het is één van de spelers in het betaald voetbal waarvan wij balen dat wij ze nooit in levende lijve hebben mogen aanschouwen. Bijna vijf jaar na dato komt ons het nieuws ter oren dat hij eenmalig zal plaatsnemen onder de lat bij VV Noordwijk. Wij plannen last-minute een bezoekje in, want dit mogen wij uiteraard niet missen.

Vanwege een wielerkoers rond Leiden en het rampzalige opstarten van het verkeer zorgt ervoor dat wij de eerste vijf minuten op sportpark Duinwetering moeten missen. We zien dat we eigenlijk precies op tijd zijn vanwege een aantal journalisten die blijkbaar geen zin hadden om zich op het aangewezen deel te bevinden. Met een kleine vertraging wordt er afgetrapt en zien dat record- international Van der Sar als vanouds de leiding heeft. Waar sommige spelers moeite hebben met het verstaan van elkaar, wordt de stem van Edwin stevast opgevolgd door een duidelijke echo.

Jammer genoeg is hij een doelman, en blijken de twintig veldspelers niet in staat om tot een redelijk niveau te komen. Hier en daar wat rollertjes maar verder komen we niet. Vlak voor rust ontdoet er zich een situatie die wij eigenlijk van tevoren hadden zien aankomen. Noordwijk maakt een oliedomme overtreding, penalty en wat iedereen eigenlijk hoopte gebeurt. Van der Sar neemt plaats op de doellijn en keert de inzet van Jorn van Lunteren.

In de rust gaan we op jacht naar sjaals, welke ergens in een kamertje achteraf werden gevonden. De sjaal gaat de jaszak in en we zetten onze zonnebril weer op voor de tweede helft. Het zonnetje maakt deze wedstrijd aangenaam en zo is deze goed te volgen. Een kwartier voor tijd gebeurd het gene wat niemand Edwin gunt. Dankzij dramatisch uitverdedigen mag Mo Bellahcen zich na Messi en Villa de eerstvolgende speler noemen die hem passeert.

Vervolgens is het aan de scheidsrechter om zich van zijn meest foute kant te laten zien. Hij trapt kinderlijk in het tijdrekken van de gasten en laat ook alles van ze toe. Echter, wanneer Noordwijk ook maar ademt in de buurt van de scheids krijgen ze al een overtreding tegen. Hierdoor gunnen wij Noordwijk opeens ontzettend veel en leven we mee met de thuisploeg.

Of het aan onze passie lag weten we niet, maar in de laatste minuut maakt Jaap van Duijn de gelijkmaker en rest er niets anders dan een puntendeling.

Volg ons op Twitter en Instagram, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.