13/03/16 KVV Vosselaar 2-1 KFC Turnhout

KVV VosselaarKFC Turnhout13/03/16 – 15:00
KVV Vosselaar 2–1 KFC Turnhout
Stadion de Konijnenberg
± 750 toeschouwers
4de Nationale Klasse C

Onze wedstrijd van gisteren in Noordwijk is slechts het voorproefje op dit weekeinde. Vandaag staan er nog twee wedstrijden op het programma en de laatste is ons hoofddoel. Degradatiekandidaat Westerlo grijpt zijn laatste strohalm maar moet alsnog hopen op de sportieve plicht van Club Brugge tegen OH Leuven. Eenmaal kaarten bemachtigd kijken we verder en valt ons oog meteen op een pot die nog niet eerder heeft plaatsgevonden. Met KVV Vosselaar – KFC Turnhout pakken wij een derby zonder enige historie. Ondanks dat beide stadions slechts vijf kilometer van elkaar liggen troffen beide clubs elkaar nog nooit in de competitie. De gasten uit Turnhout vertoefden dan ook jaren lang op het tweede en derde niveau, terwijl de gastheren van vandaag hun wedstrijdjes voornamelijk op provinciaal niveau voetbalden.

Het terrein is schattig te noemen en we kiezen (net als gisteren) onze plekken aan de hand van de zon. We pakken een pint en zien langzaamaan zo’n 750 man binnen druppelen om deze derby te aanschouwen. Toch nog een redelijk aantal als je bedenkt dat het om de 4e divisie gaat.

Dat we ons in deze divisie bevinden blijkt wel uit het spel. Er wordt wel gestreden maar zoals wel vaker in een derby is het niveau niet bepaald hoogstaand. Het enige verheffende moment is het doelpunt van Turnhout. Deze missen wij jammerlijk genoeg omdat wij precies dit moment hadden gekozen om een sjaal te scoren.

In de tweede helft staat er een compleet ander Vosselaar op het veld. Ondanks een positie in de kelder van de 4e klasse kan de thuisploeg teren op een aardige reeks en lijken ze vastberaden om deze reeks voort te zetten. Dit werpt uiteindelijk zijn vruchten af wanneer een terecht gegeven penalty wordt benut. Turnhout moet nog verder terug en komt niet verder dan een enkele counter.

Net als wij onze biezen willen pakken om door te reizen naar Westerlo scoort Vosselaar nog en zijn ze officieel uit de degradatiezone. Hier blijft het bij en druipt de grote broer uit de stad bedroefd af.
Wij hebben hier maling aan, we sprinten naar de auto aangezien we over een half uur een afspraak hebben staan om onze kaarten voor Westerlo – Beveren af te halen.

Volg ons op Twitter en Instagram, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.