13/03/16 KVC Westerlo 1-0 Waasland-Beveren

KVC WesterloKV Red Star Waasland - Sportkring Beveren13/03/16 – 18:00
KVC Westerlo 1-0 Waasland-Beveren
Het Kuipje
7.500 Toeschouwers
Jupiler Pro League

Met nog een half uur te gaan voordat Westerlo tegen Waasland Beveren aftrapt komen we in een file terecht. Ondanks dat we het stadion nog niet hebben ontdekt zetten we hem aan de zijkant van de weg. In de hoop dat deze file voor de wedstrijd is stappen we in een aardige pas richting het stadion. Ons gevoel blijkt juist en zo arriveren we met nog een kwartier op de klok bij de kroeg waar wij onze tickets af moeten halen.

We bellen en de minuten tikken weg. Uiteindelijk duwt de mascotte van Westerlo, volledig in kippenpak ons twee kaarten in de hand.
We halen een hamburger en nemen plaats op het sfeervak. Uit betrouwbare bron hadden we al vernomen dat dat “sfeer”-gedeelte niet altijd helemaal uit de verf komt daar en dat komt aardig. Na de eerste vijftien minuten valt het stil en horen we de gasten geregeld harder. Dat er applaus wordt gegeven uit het uitvak wanneer er een chanson uit het sfeervak komt zegt genoeg.

Westerlo heeft vandaag één duidelijk doel; Het ontlopen van degradatie. Voor aanvang van de laatste speelronde moet het twee punten goedmaken op OH Leuven of Sint-Truiden, anders is het einde verhaal wat betreft de Jupiler Pro League. Eerstgenoemde ontvangt koploper Club Brugge en zal logischerwijs gaan verliezen. Alleen een overwinning telt voor Westerlo.

De gasten willen duidelijk niet meewerken en buitenspelers Vanzo en Myny creëren kans op kans. Gelukkig voor Westerlo heeft de spits zijn dag niet en scoort het zelf bij de eerste grote mogelijkheid. Cools rond keurig af en schiet het stadion in extase.
Meteen na het doelpunt bevinden we ons in een status quo. Westerlo heeft het nodige bereikt en kijkt voornamelijk naar de zijkanten om te horen hoe het er voor staat op de andere velden en Beveren speelde sowieso al nergens meer om. Het wordt een tamme wedstrijd zonder hoogtepunten maar met voldoende spanning.

In de rust blijkt dat een overwinning nog steeds niet voldoende is aangezien beide directe concurrenten nog gelijk staan. De spanning is voelbaar en iedere supporter kijkt meer op zijn telefoon dan op het veld. In de 65e minuut komt het bevrijdende nieuws dat Club Brugge op voorsprong is gekomen en dat Westerlo momenteel veilig is. De wedstrijd kabbelt voort en het feestje wordt voorzichtig gevierd. De 90 minuten zitten er op en de speaker verzoekt om rustig te blijven zitten totdat bekend is of ze inderdaad nog een jaar een de hoogste divisie mogen acteren.
Dit is gericht aan dovemansoren en al snel staat er duizend man op het veld te feesten.
OH Leuven heeft één punt te weinig gedegradeerd.

De enigen die nog op hun plaats staan is het uitvak. De gasten feliciteren de supporters van Westerlo en zo ontstaat er een soort gezamenlijk feest. De gasten hossen vrolijk mee en zo duurt het nog wel even voordat de spelers hun ereronde mogen doen. Wij maken van de pitch invasion gebruik en steken het veld over, linea recta naar de fanshop. We halen een sjaal en marcheren richting de auto. Zo eindigen wij wederom een geslaagde dubbel in België.

Volg ons op Twitter en Instagram, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.