20/03/16 Club Brugge KV 1-2 R. Standard de Liège

Club BruggeR. Standard de Liège20/03/16 – 16:00
Club Brugge KV 1-2 R. Standard de Liège
Koning Boudewijnstadion
41.967 toeschouwers
Croky Cup

Voor de tweede maal op rij bereikte Club Brugge de bekerfinale in Brussel. Na vorig jaar Anderlecht met 2-1 te hebben verslagen kunnen ze vandaag de beker prolongeren door Standard Luik te verslaan. Op papier een makkelijkere opgave dan vorig jaar. Standard eindigde zevende in de Pro League en vielen zo, tot groot leedvermaak van de Club en Anderlecht-supporters, buiten Play-off 1. Club Brugge mag daarentegen als koploper aan diezelfde play-off 1 beginnen.

Rond een uur of één parkeren wij onze auto in een Brusselse modelwijk. Hoge pauperflats en verder vooral heel grauw beton, geven een mistroostige indruk.
Wij maken ons snel uit de voeten en vertrekken naar het supportersdorp van Club Brugge. Na zo’n tien minuten wandelen komen wij aan en pikken onze kaarten op.

We nemen vandaag plaats op Tribune 3 om een goed zicht te hebben op zowel de Standard- als de Club-fans. Waar Brugge vorig jaar makkelijk Anderlecht wist te overstemmen is het dit jaar andere koek. De Luikenaren laten zich flink horen en Brugge komt hier maar met moeite bovenuit.

De wedstrijd begint met pyro van beide kanten. Zowel de ultra’s van Luik als North Fanatics (Brugge) pakken flink uit. Brugge ook nog een fraaie tifo, iets wat aan Luikse zijde ontbreekt.

Als de rook is opgetrokken zien we dat Luik beter uit de startblokken komt. Ze winnen de duels en pakken elke tweede bal op. Brugge speelt tam en inspiratieloos.
Na 17 minuten komt Diarra Dompé één-op-één met Butelle en hij faalt niet. De Luikenaren pakken de voorsprong en dit is absoluut verdient.

Na een half uur komt Brugge, redelijk uit het niets, op gelijke hoogte. Lior Refaelov krult een vrije trap prachtig binnen en laat Victor Valdés kansloos.
Brugge verzuimt echter om door te drukken en laten Standard, dat toch even aangeslagen was, terugkomen in de wedstrijd.

We gaan rusten met een 1-1 stand. Waar je verwacht dat Brugge zich weet op te peppen en er nu wel vol voor gaat, slaat vlak na rust het noodlot toe. Diaby wordt onderuit getrokken en hij trapt na op Kosanovic, die hem nadrukkelijk uitdaagde. Het ontgaat de scheids niet en Club moet veertig minuten met tien man spelen.

Voor de Brugse formatie zit er niets anders op dan tegenhouden. De bal komt nauwelijks nog over de middenlijn en het is wachten op de goal van Standard. Deze valt uiteindelijk vlak voor tijd. Ivan Santini schiet de winnende binnen.
De Croky Cup belandt zo in Luikse handen, waar het feestje wordt gevierd. De blauw-zwarte aanhang vertrekt teleurgesteld naar huis. Alle ballen op de titel nu.

Volg ons op Twitter en Instagram, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.