01/04/16 Cheltenham Town FC 3-1 Grimsby Town FC

Cheltenham Town FCGrimsby Town FC01/04/16 – 19:45
Cheltenham Town FC 3-1 Grimsby Town FC
World of Smile Stadium
4.003 toeschouwers
Conference National

Na eerder ons seizoen te hebben geopend bij Hereford FC en Sutton United was het tijd voor onze tweede Engeland-trip dit seizoen. Uitvalsbasis; Bristol. Bestemmingen: Cheltenham en Exeter.

Begin van de middag arriveerden we op Bristol Airport, na de bagage in het hotel te hebben gedropt vervolgden we onze reis naar Cheltenham. Voor negen pond kochten we een retourtje en binnen een uur stonden we op onze plaats van bestemming.

Via een toeristische route trokken we richting het World of Smile Stadium Whaddon Road. Ruim op tijd konden we onze tickets af halen en na een kleffe bak patat met slappe viscake naar binnen te hebben gewerkt was het tijd voor de wedstrijd.

De thuisploeg kon vandaag goede zaken doen in de strijd om de titel in de Conference National. The Robins staan voorafgaand aan dit duel met twee punten voor op Forest Green Rovers, de nummer twee. De gasten van vandaag staan derde met twaalf punten achterstaan op de leider.

Het knusse stadionnetje is vrijwel uitverkocht voor deze topper op de vrijdagavond. Ook het uitvak zit goed vol, ondanks dat het toch een rit van ruim 300 kilometer is van Grimsby naar Cheltenham. De gasten hebben een rookpot en protestdoeken tegen BT Sports, dat de wedstrijd op vrijdagavond heeft gepland voor een live tv-uitzending.

De wedstrijd was, zoals je mag verwachten op het vijfde niveau in Engeland, erbarmelijk slecht. Het typische kick-and-rush vierde hoogtij. Tien minuten voor de rust werd de ban gebroken door James Dayton. Hij schoot een vrije trap fraai binnen en gaf daarmee de gastheren een, toch wel verdiende, voorsprong.

Na rust komen de Mariners op gelijke hoogte. Lang kunnen de gasten niet van de voorsprong genieten. Zes minuten later is het Harry Pell die de Robins weer op voorsprong schiet. De gasten kunnen geen vuist meer maken en een kwartier voor tijd is het uitblinker Danny Wright die de zege voor de koploper zeker stelt.

De dag erna verspeelde de nummer twee, Forest Green Rovers, twee punten tegen Wrexham door met 0-0 gelijk te spelen. Cheltenham leidt daardoor nu met vier punten voor sprong en ook nog vier wedstrijden te gaan. “… because I, wanna be, in the Football League.”

Volg ons op Twitter en Instagram, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.