11/07/15 Hereford FC 1-0 FC United of Manchester

Hereford FCFC United of Manchester11/07/15
Hereford FC 1-0 FC United of Manchester
Edgar Street
4.257 toeschouwers
Vriendschappelijk

In December ’14 bereikte ons het nieuws dat de Hereford United failliet is gegaan. Een club die wij nog graag hadden zien spelen op het schitterende Edgar Street. Hereford United verkeerde al tijden in financieel zwaar weer en geen enkele investeerder was nog bereidt zijn of haar nek uit te steken voor deze club die heen een weer schommelde tussen de laagste divisies in de Football League en de Conference. Einde verhaal dus voor de club uit Hereford.

Nog geen zeven maanden later dient de mogelijkheid zich aan om alsnog langs te gaan op het fraaie Edgar Street. De fans hebben de club heropgericht als Hereford FC en deze zal zich vanaf de bodem weer moeten gaan bewijzen in de Engelse Midland Football League.
Uiteraard worden de nodige oefenwedstrijden gespeeld voorafgaande aan het seizoen, zo ook bij in Hereford. FC United of Manchester heeft de eer om te gast te zijn bij de eerste thuiswedstrijd van Hereford FC. Met FCUM treft Hereford een club die als voorbeeld heeft gediend bij de heroprichting van de club. Ook United is op het allerlaatste niveau van Engeland begonnen toen Manchester United fans een eigen club oprichtte.

De kaartenverkoop loopt storm voor deze wedstrijd en via verwoede pogingen via Twitter, Facebook en het ouderwetse bellen lukt het ons om kaarten te laten reserveren.
Om twee uur ‘s ochtends staan wij op en gaan met de boot richting Dover. Na 10 en half uur reizen parkeren wij de auto op een schappelijke afstand van Edgar Street. We halen onze kaarten op en duiken de kantine in. We worden vrolijk begroet door het aanwezige personeel en bestellen snel “Two pints of lager”.

Een bezoek aan de fanshop kan ook niet uitblijven en hierna duiken wij de Banana-stand op. We posteren ons op een crashbarrier op de eerste rij en het wachten begint. Het stadion stroomt langzamerhand tot de nok toe vol en er blijken 4.257 toeschouwers aanwezig te zijn bij de aftrap, inclusief 328 uit Manchester.

Zoals verwacht zijn de gasten beter, al weren The Bulls zich kranig met een ongekende dosis enthousiasme. Iedere keer wanneer FCUM zich voor het doel laat zien is het Harvey Rivers die alle pogingen pareert. Zo gaan we rusten met 0-0 en daar zal iedereen die Hereford een warm hart toedraagt niet over klagen.

In de tweede helft speelt de doelman van FC United of Manchester in de hoofdrol. Nick Culkin is een voormalig keeper van Manchester United en sinds 2010 met pensioen en zijn hobby sinds die tijd beoefende bij respectievelijk Radcliffe Borough en Prescot Cables. Toch heeft hij zijn keepershandschoenen weer aangetrokken en heeft zijn vrije tijd sinds 2010 duidelijk besteed aan comedy. Hij bespeeld het publiek van Hereford als een volleerd acteur. In de 65e minuut gaat hij echter flink in de fout. Nathan Hughes benut dit buitenkansje en schiet van dichtbij het enige doelpunt van de wedstrijd tegen de touwen. We laten het in het midden of Nick Culkin dit foutje bewust maakte maar de vreugde is er niet minder om. Het stadion ontploft en het feest wordt gevierd.

Na het laatste fluitsignaal krijgen de complete selecties van Hereford en United een staande ovatie van alle aanwezigen.
Voor ons is dit fluitsignaal het teken om Hereford tevreden de rug toe te keren. Via een overnachting in Swindon zullen wij ons morgen naar Sutton begeven om de plaatselijke United te zien spelen tegen de Bristol Rovers.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.