04/07/15 SC Feyenoord 0-3 Feyenoord

SC Feyenoord AVFeyenoord04/07/15 – 11:00
SC Feyenoord 0-3 Feyenoord
Sportpark Varkenoord
± 1.500 toeschouwers
Vriendschappelijk

De zomerperiode waarin wij kunnen uitrusten van het afgelopen seizoen heeft dit jaar twee en een halve week stand gehouden. Dit had nog een week korter kunnen zijn met de tweede divisie. Over dit verhaal is al veel gerept en geroerd dus hier maken wij geen woorden meer aan vuil.
Eigenlijk was een extra weekje ook wel lekker. Konden wij ons ook eens bezighouden met zaken waarmee normale mensen zich amuseren als ze vrije tijd hebben.

De eerste wedstrijd van het jaar laat de zon zich zien als nooit tevoren. De wedstrijd tussen SC Feyenoord en de grote broer stond oorspronkelijk gepland voor half drie op de zaterdagmiddag. Omdat de hitte dan echt niet te verhapstukken had geweest vind de aftrap plaats om elf uur. Geheel terecht aangezien het zweet ons om half 11 al van het voorhoofd af druipt en wij zo min mogelijk lichamelijke inspanning verrichten. Laat staan dat we één van de 22 kopjes hadden geweest die zichzelf het schompes inwerken om het publiek te entertainen.

Onder het genot van een koude Radler zien wij dat Feyenoord het heft in handen neemt. Al scheelt het maar weinig of de amateurs hadden op 1-0 gekomen. Het is Basacikoglu die de 0-1 mooi binnen krult. Voor rust maken ook nog Achahbar en Immers hun eerste treffer van dit seizoen.
In de tussentijd is Hahn gelukkig voor de profs nog paraat op een pegel richting de korte hoek.

Voor de rest was het vooral debutanten tellen bij de “gasten” van vandaag. Zo maakten Gronsveld, Schuurman, Verdonk, Miazek en Vejinovic hun eerste minuten in de Rotterdamse formatie. Verloren zoon Dirk Kuyt laat deze wedstrijd nog aan zich voorbij gaan; wij geven hem groot gelijk met dit soort taferelen.

Na de rust is het echt geen doen meer en ligt het tempo ook aanzienlijk lager dan in de eerste helft. Toornstra krijgt een leuke kans en Vejinovic schiet nog een keer van afstand, hiermee zijn eigenlijk alle opwindende momenten wel genoemd. Het hoogtepunt van deze wedstrijd komt op naam van Clay Ruperti. De leidsman maakt er tien minuten voor tijd maar een einde aan, dit wordt door velen als een geschenk ontvangen en uiteraard ook door ons. Wij sprinten naar een kokende auto, zetten de airco op standje Noordpool en gaan zo snel mogelijk naar een plek die verkoeling brengt.
Nog voor we bij deze plek zijn aangekomen zijn we het er over eens dat wedstrijden bij dit soort temperaturen verboden zouden moeten worden. Als de FIFA nou eens iets zou zien in onze conclusie zijn we ook meteen van dat WK in Qatar af!

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.