17/06/15 SVV Schiedam 2-1 VV Kethel Spaland

SVV Schiedamvv Kethel Spaland17/06/15 – 19:30
SVV Schiedam 2-1 VV Kethel Spaland
Sportpark Harga
± 80 toeschouwers
Vriendschappelijk

Na de rellen bij Haarlem kwam ons seizoen helaas abrupt ten einde. Eerst hadden wij nauwelijks een zomerstop, nu slaat hij in als een bom. Een maand geen voetbal is een regelrechte ramp dus grijpen wij alles aan. Gelukkig voor ons speelt het team van SVV dat mee deed aan de Tweede Divisie nog een wedstrijdje.

SVV speelde van 1954 tot 1991 betaald voetbal en kwam welgeteld twee seizoenen uit in de eredivisie. Het tweede seizoen eredivisie (90/91) werd de club ook meteen fataal. Toen in 1988 de club failliet dreigde te gaan stapte ene meneer Van Dijk in. Hij haalde Dick Advocaat als trainer en direct promoveerde ze naar de eredivisie. Probleem was dat Harga ongeschikt was voor de risicowedstrijden die er nu op het programma kwamen te staan dus moest SVV voor haar thuiswedstrijden uitwijken naar De Kuip. Nieuwbouw in Schiedam bleek uiteindelijk geen optie dus besloot SVV tot een fusie met Dordrecht’90. SVV/Dordrecht’90 bestond precies twee jaar waarna Dordt de naam doodleuk weer terug veranderde naar Dordrecht’90.

Op de dag dat wij eigenlijk de derde ronde van de Tweede Divisie hadden moeten hebben trekken wij dus alsnog naar Sportpark Harga. Het veteranenelftal van Kethel Spaland is bereid gevonden voor een potje bejaardenvoetbal.
Wij parkeren de auto aan het begin van het sportpark en vervolgen onze weg te voet. Iets waar wij tot op de dag van vandaag nog steeds spijt van hebben. De avondvierdaagse was er niets bij.

Eenmaal aangekomen duiken wij als één van de weinige aanwezigen op de tribune. Kethel Spaland komt in de eerste helft op voorsprong via Rick Wuister.
Vervolgens word het voetbal dat al erg langzaam ging alleen nog maar trager. Driekwart van de spelers op het veld vertikken het om een sprint in te zetten, om het nog maar niet over een sliding te hebben. Gelukkig vinden wij vertier in de haardos van de vrolijke scheidsrechter, tevens de enige die echt vooruit te branden lijkt.

Vlak voor de rust maakt de hoofdtrainer van de zondagselectie van SVV de gelijkmaker. De beste man luistert naar de naam Marcel van der Ven. Wij gaan hierna op zoek naar eten. Speciaal voor ons word de frituur aangezet en vlak na rust melden wij ons weer langs de lijn. We gaan aan de overkant van de hoofdtribune zitten. Een hele gammele statribune; wij houden er van.
Aan het eind van deze zit krult Eddy Ridderhof (1988-1991 onder contract in Schiedam) de bal schitterend in de kruising uit een vrije trap. Zo mag SVV zich de punten toe-eigenen, voor zover dit iets waard is.

Wij trekken bedroefd huiswaarts. Seizoen 14/15 is nu echt ten einde. Het seizoen wat begin juli begon in Delft en ons langs acht landen bracht, eindigt; 72 wedstrijden later, in Schiedam.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.