12/07/15 Sutton United FC 1-2 Bristol Rovers FC

Sutton United FCBristol Rovers FC12/07/15 – 13:00
Sutton United FC 1-2 Bristol Rovers FC
Borough Sports Ground
± 750 toeschouwers
Vriendschappelijk

Via ons hotel in Swindon zetten wij ons weekendje Engeland voort in Sutton. Na gisteren een oefenwedstrijd van de bovenste plank te hebben gezien gaan wij nu verder in een stijl waarin wij wel vaker onze wedstrijden kiezen; We zijn toch in de buurt. Sutton United, uitkomend in de Conference South (het zesde niveau van Engeland) speelt tegen de Bristol Rovers. Ter gelegenheid van het ‘brand new artificial surface’, oftwel nieuw kunstgras, wordt deze wedstrijd gespeeld.

Alvorens wij Swindon echt verlaten doen wij nog een dappere poging om het stadion van Swindon Town binnen te glippen. Uiteraard is ook dit een onneembare vesting en verlaten wij de stad via de ‘Magic Roundabout’, een rotonde met zes rotondes erop. Kwestie van kruisje slaan, ogen dicht en plank gas erover heen.

Ondanks ons zeer schappelijke tijdstip van vertrek komen we op zondagochtend nog bijna te laat bij de wedstrijd. Een verkeersinfarct rond London doet een poging om ons te verhinderen. Gelukkig komen wij precies op het fluitsignaal het terrein op zetten.

We schieten de gebruikelijke foto’s, kopen een sjaal in de extreem uitgebreide fanshop en pakken een verschrikkelijk slechte hamburger. Nadat wij ons eindelijk geïnstalleerd hebben zien wij het dat het eerste schot dat we mee krijgen ook meteen raak is. Chris Lines schiet een vrije trap stijlvol over de muur en in de kruising.
Hierna wordt er voornamelijk heel veel geklaagd door alles en iedereen. De verwensingen vliegen over en weer richting het arbitrale trio en hiermee vermaken wij ons kostelijk.

In de tweede helft zoeken wij een lelijke metalen statribune op. Dit voornamelijk omdat wij geen zin hadden om tussen de meute te zitten. Aangezien Bristol een lange zijde bezet, Sutton met het spel meedraait en zich achter onze goal nestelt draaien wij ook maar mee. Het Duitse Altona ’93 is ook met een man of 20 aanwezig. (waarom mag Joost weten). Op onze privétribune aanschouwen wij op het gemak hoe Ryan Broom Bristol naar veilige haven schiet.
De aansluitingstreffer van Jamie Collins uit de rebound van een penalty komt te laat voor Sutton en de wedstrijd eindigt in 1-2.

Via een ommetje via het station van West Sutton vertrekken wij richting de oostkust waarvandaan onze boot weer naar Frankrijk zal vervoeren. We racen naar huis en arriveren rond een uur of 3 weer in Rotterdam. Zo zit het eerste weekendje weg van ‘15/’16 er al weer op.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.