07/08/15 Tours FC 0-0 Paris FC

Tours FCParis FC07/08/15 – 20:00
Tours FC 0-0 Paris FC
Stade de la Valleé du Cher
5.762 toeschouwers
Ligue 2

Al maandenlang staat deze wedstrijd met dik gedrukte letters in onze agenda. Niet zozeer omdat het een klapper van de bovenste plank is maar meer omdat het betekend dat we eindelijk op vakantie zijn. ‘We gaan on tour naar FC Tours’ is dan ook het motto en we hebben er al het vertrouwen in dat de Fransen dit seizoen wel weten hoe ze het publiek moeten vermaken.

Tours FC werd in 1919 opgericht en nam in 1993 haar huidige naam aan. De club speelde welgeteld vier seizoenen op het hoogste niveau, voor het laatst in 1985. Noemenswaardige prijzen zijn dan ook niet te bespeuren op de palmares van de club.

We rijden via het stadion van Tours F.C. II (dat om het makkelijk te maken 15KM bij Tours vandaan ligt) en arriveren bij het stadion met een uur speling. De sjaals hebben we snel gevonden en voor welgeteld 7 euro per kaartje ploffen wij neer op de Tribune Nord.

Bij het inschieten van beide teams merken wij alweer dat er vrij weinig van terecht komt en vergapen wij ons maar een beetje aan het mooie stadion. Het stadion is nog best goed gevuld en in het uitvak loopt het totale supportersaantal op tot 50, welke er allemaal uitzien als stadionverboden van PSG.
De “harde kern” van Tours is aanzienlijk minder serieus te nemen. De gemiddelde leeftijd is 15 en de capo houdt meer van zichzelf dan van de sport. Onwetend als we zijn hebben wij nog vertrouwen in een attractieve wedstrijd en gaan er eens goed voor zitten.

Na vijf minuten veranderd het goed zitten al snel in een krakkemikkige houding aangezien onze ruggen het nu al begeven op de vreselijk oncomfortabele zitjes. Het spel is van een zodanig niveau tot wij zelfs in deze nare houding onze slaap moeten bedwingen. Al in de 20e minuut zien wij een brilstand als eindstand aankomen. Heel stiekem hopen wij nog op een leuke wissel die de ban kan breken.

Wij voorspellen dat vanaf de 65e minuut de wedstrijd helemaal los komt, al is het alleen al om onszelf iets bieden om naar uit te kijken. Zowaar zit er in deze voorspelling nog een aardige kern van waarheid en Tours lijkt meteen op voorsprong te komen. Echter heeft de scheidsrechter hands gezien van de doelpuntenmaker en gaat het hele feest niet door. Er volgen nog een paar leuke voetbewegingen zonder enig nut en zo blijft de 0-0 in zicht.

Paris lijkt vanaf het begin van de wedstrijd al te tekenen voor een 0-0 en dit zullen ze gaan bereiken ook. Tours faalt continu in de laatste pass en komt niet verder dan een vrije trap op de paal.
Bedroefd verlaten wij het stadion. De Fransen bewijzen maar weer dat ze er inderdaad niets van kunnen. “Nooit meer naar Tours” scanderen wij nagenoeg de complete rit naar de camping. Er moeten wel hele rare dingen gaan gebeuren willen wij hier ooit nog eens langs gaan.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.