02/04/16 Exeter City FC 2-1 Plymouth Argyle FC

Exeter City FCPlymouth Argyle FC02/04/16 – 15:00
Exeter City FC 2-1 Plymouth Argyle FC
St. James’ Park
7.177 toeschouwers
League Two

Exeter City staat sinds 2003 symbool voor het lagere divisie voetbal in Engeland. In de alom geprezen documentaire “That Final Day” van Tom Egbers, staat deze club samen met Swansea in de spotlights. Op de laatste wedstrijddag van dat seizoen kunnen zowel Exeter als Swansea nog degraderen uit de Football League. Uiteindelijk blijkt dat Exeter te worden. Waar ‘the Swans’ de weg omhoog vonden en nu een stabiele Premier League-club zijn geworden, modderen ‘the Grecians’ nog altijd aan in de onderste regionen van het Engelse profvoetbal.

Dit seizoen draaien de gastheren een redelijk seizoen en zijn nog in de race voor de play-off-plekken. De gasten van vandaag strijden nog volop mee om plek twee en drie voor directe promotie naar de League One. Een interessant duel dus. Daarnaast betreft het vandaag ook nog eens the Devon Derby en gaat de karakteristieke hoofdtribune van St. James’ Park tegen de vlakte. Redenen genoeg dus om de tocht richting Zuid-West Engeland te maken.

De wedstrijd van vandaag was wederom, vreselijk slecht. In de League Two zie je nauwelijks goed voetbal, in derby’s zie je nauwelijks goed voetbal, dus erg verwonderlijk was dit niet. Plymouth is wel de betere partij. Ze drukken Exeter met regelmaat terug op eigen helft, maar echt gevaarlijk kunnen de gasten niet worden.

Meest besproken man op het veld deze middag was de doelman van Argyle: Luke McCormick. Elk balcontact van de doelman wordt begroet met boe-geroep en leuzen als “Murderer, Murderer” en “It’s all your own fault!”. De beste man heeft namelijk nogal een verleden. In 2008 reed hij onder invloed van drank, met te hoge snelheid, twee kinderen (van 8 en 10 jaar oud) dood. Na 3,5 jaar gevangenisstraf heeft hij zijn carrière weer opgepakt en staat inmiddels voor het derde seizoen onder de lat bij Plymouth. Toch wordt hij nog met regelmaat door supporters van de tegenstander herinnert aan zijn verleden.

Als hij in de tweede helft voor de Big Bank komt te spelen (met bijna 4.000 staanplaatsen de grootste statribune van Engeland) zijn ze daar niet meer te houden. Bij elke gelegenheid hangen ze met vuurspuwende ogen over de boarding heen om de doelman de huid vol te schelden. Of het van enige invloed is geweest zullen we nooit weten maar feit is dat Exeter, na eerst op een 0-1 achterstand te zijn gezet, de gelijkmaker cadeau heeft gekregen van de beste man. Een houdbaar afstandsschot van Ollie Watkins wordt door McCormick gepromoveerd tot doelpunt.

De nummer 79 van het Engelse profvoetbal blijkt dan opeens best te kunnen voetballen en de wedstrijd bloeit open. De winnende kan aan beide kanten vallen. De thuisploeg is uiteindelijk de gelukkigste. Het tweede (!) schot op doel van de Gracians deze wedstrijd, betekend ook het tweede doelpunt voor de gastheren. Het is wederom Ollie Watkins die Luke McCormick van grote afstand passeert. Ditmaal is het een prachtig afstandsschot, dat de drie punten binnenhaalt voor de thuisploeg.

Volg ons op Twitter en Instagram, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.