09/04/16 Hapoel Be’er Sheva FC 1-1 Maccabi Haifa FC

Hapoel Be'er Sheva FCMaccabi Haifa FC09/04/16 – 20:00
Hapoel Be’er Sheva FC 1-1 Maccabi Haifa FC
Turner Stadium
15.352 Toeschouwers
Ligat Ha’al

Na een weekend in Engeland is het tijd om te vertrekken naar onze eerste niet-Europese bestemming. Er staat een reis naar Israël op het programma en op deze reis pakken wij twee wedstrijden mee. De eerste stop is Be’er Sheva, waar de plaatselijke Hapoel de alleenheerschappij van Tel Aviv en Haifa probeert te doorbreken.
Voorafgaand aan deze wedstrijd hebben ze één puntje voorsprong op Maccabi Tel Aviv. De tegenstander uit Haifa speelt nergens meer om in deze play-offs en wordt voornamelijk als opvulling voor de kampioenspoule gebruikt.

Via Ritson LeZiyyon, Ashdod en Ashkelon reizen wij naar Be’er Sheva, waar wij voor de wedstrijd nog een drankje doen bij een Israëlische sjalenverzamelaar, die onze tickets heeft geregeld. Vanaf daar worden we per taxi naar het stadion vervoerd. De politie is in grote getalen te been, maar toch is de fouillering een grote grap. Onze camera en tas worden niet eens gecontroleerd en zo kunnen wij ongestoord liters water mee naar binnen nemen.

Het stadion is stijf uitverkocht en ook de gasten uit Haifa zijn zeer goed vertegenwoordigd. South Side Be’er Sheva pakt uit met een keurige choreo van een kloppend hart om hun liefde te tonen voor de club. Haifa gooit er paar een rookpotjes tegenaan.

Op het veld is het eentonig te noemen, met dank aan de gasten. Haifa hanteert een guerilla tactiek en voert deze naar behoren uit. Ze beperken zich compleet tot de kunst van het ingraven en op ieder onbewaakt moment voeren ze een snelle aanval uit, om zich daarna weer snel in te graven. Dit loopt op niets uit aangezien Glynor Plet structureel te laat is in de punt van de aanval.
Be’er Sheva weet de groen-witte muur niet te slechten en zo gebeurt er niet veel in het eerste gedeelte van deze wedstrijd.

Rond de 30e minuut steekt er een storm op wat resulteert in kilo’s oplaaiend stof en afval, wat ons volledig verblind. Hierna volgt de eerste regen in anderhalve maand en niet veel later volgt onweer. De supporters lijken de regen als een soort geschenk te ontvangen want hoe harder het gaat regenen, hoe meer vreugde er van de tribunes komt.

De tweede helft toont hetzelfde beeld als de eerste. Het grote verschil is dat de thuisploeg meteen scoort via Nwakaeme. Echter blijkt uit de herhalingen dat hij dit overduidelijk met zijn hand deed en de goal wordt dan ook niet toegekend. Kans op kans volgt maar tien minuten voor tijd gebeurd het onmogelijke; Haifa komt op voorsprong. Atar soleert zich een baan door de defensie en ziet zijn schot perfect van richting worden veranderd; 0-1.

Hierna volgt er een ware belegering en Haifa kan niks anders dan alles omver schoppen. Dit gebeurd ook in de zestien en de toegewezen penalty wordt benut door Ben Sahar. Er zijn nog kansen op meer maar het aluminium blijkt de grootste vijand te zijn.
Zo eindigt deze wedstrijd gelijk en ziet Be’er Sheva Maccabi Tel Aviv passeren op de ranglijst. Echter hebben ze nog een troef in handen; De gasten van vandaag.
Ze spreken openlijk hun haat aan Tel Aviv uit en zullen er alles aan doen om ze te dwarsbomen. Volgende week staat Maccabi Haifa – Maccabi Tel Aviv op het programma, en laten wij daar nou net ook kaarten voor hebben.

Volg ons op Twitter en Instagram, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op 09/04/16 Hapoel Be’er Sheva FC 1-1 Maccabi Haifa FC

  1. Simon Moses zegt:

    Israëlische sjalenverzamelaar
    Facebook : Football scarves collection Israel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.