17/04/16 Maccabi Haifa FC 0-0 Maccabi Tel Aviv FC

Maccabi Haifa FCMaccabi Tel Aviv FC17/04/16 – 20:55
Maccabi Haifa FC 0-0 Maccabi Tel Aviv FC
Sammy Ofer Stadium
24.453 toeschouwers
Ligat Ha’Al

Na de wedstrijd van vorige week is er in Israël een nieuwe koploper. Maccabi Tel Aviv staat bovenaan maar kan zich geen misstap veroorloven. Vandaag zal de eerste en misschien wel de lastigste horde zijn op weg naar het kampioenschap. Op bezoek bij de voormalig topclub Maccabi Haifa komen altijd extra emoties los. Deze wedstrijd kan de klassieker van Israël worden genoemd.

Onderweg doen wij nog de nodige moeite om Beit She’an, Tiberias en Nazareth op de foto te zetten voor onze verzameling. Het gaat makkelijker dan verwacht en zo koersen wij veel te vroeg richting Haifa.
Parkeren bij het gloednieuwe Sammy Ofer Stadium is op dat moment nog geen probleem. Wanneer we het stadionplein oplopen gaat het meteen fout. We zien hooligans van Maccabi Haifa voorbij sprinten op jacht naar het uitvak en het gaat flink los. Wij maken onze handen er niet aan vuil en doen voornamelijk ons best om onze Hebreeuws geschreven tickets te ontrafelen aan de hand van de stewards en ingangen van het stadion. Uiteindelijk lukt dit en bij het betreden hebben we ook meteen de fanshop te pakken.

Hierna lopen we door naar ons vak en zien we dat we op een paar na de eerste aanwezigen zijn. Dat er uiteindelijk bijna 25.000 man is komen opdagen is voor dit land bijna een unicum te noemen. Van de weinige clubs die een hoeveelheid als deze aan kunnen is Haifa eigenlijk de enige die aanspraak maakt op een grote supportersschare. Toch is het bij lange na niet uitverkocht.

Zowel op het veld als op de tribune is het Tel Aviv dat met de scepter zwaait. Met een vol uitvakkomen ze makkelijk boven de ultra’s van Haifa uit. Of dit ligt aan de constante bemoeienis van politie die de halve harde kern leeg trekt in verband met de eerder genoemde rellen laten we in het midden.
Op het veld biedt Haifa meer weerstand en spelen ze dezelfde guerrillatactiek als vorige week in Be’er Sheva. Ditmaal wordt er aanzienlijk meer geschopt, waardoor er al in de 7e minuut opstootjes ontstaan. De scheidsrechter doet vrolijk mee met deze opgefokte standjes, maar heeft het toch allemaal onder controle.

Onder leiding van Medunjanin en Zahavi gaat Tel Aviv eigenlijk al vanaf de eerste minuut wanhopig op zoek naar een treffer. Met enig fortuin houdt Haifa stand maar het lijkt een kwestie van tijd dat deze gaat vallen. Het is dat Peter Bosz al kaal is, maar hij zou letterlijk de haren uit zijn hoofd trekken wanneer hij ziet hoeveel aanvallen er schitterend uit zien maar keer op keer strand bij de goalie van Haifa. De keren dat Levita het antwoord schuldig moet blijven, staat er altijd wel een speler op de doellijn om een tegentreffer te voorkomen.
De thuisploeg ziet hier, op een schot van 40 meter van Plet na, helemaal niets tegenover. Toch heeft de tactiek nut, want voor de tweede keer op rij snoept Haifa punten af van de koploper. Waar ze vorige week de belofte deden om Be’er Sheva te ondersteunen in de strijd om de titel, voegen ze nu daad bij het woord.

Na het scanderen van Be’er Sheva knapt er nog iets in het uitvak en loopt het buiten het stadion wederom uit de hand. De politie grijpt hard in, en op een zodanige plek dat er na afloop een compleet verkeersinfarct ontstaat. De eerste twee uur na de wedstrijd blijven we maar naast onze auto staan, rijden doet het toch niet. Na 195 minuten arriveren wij eindelijk bij het hotel, welke toch echt maar 40 minuten verderop ligt.

Volg ons op Twitter en Instagram, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op 17/04/16 Maccabi Haifa FC 0-0 Maccabi Tel Aviv FC

  1. Simon Moses zegt:

    Israëlische sjalenverzamelaar
    Facebook : Football scarves collection Israel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.