22/04/16 PSV Eindhoven II 2-0 FC Eindhoven

PSVFC Eindhoven22/04/16 – 20:00
PSV Eindhoven II 2-0 FC Eindhoven
Sportcomplex de Herdgang
900 toeschouwers
Jupiler League

De breedgedragen mening over de invloed van de zogenaamd “jong-elftallen” op de Jupiler League is bekend. Deze mening onderschrijven wij ook, maar ze lijken niet op korte termijn te veranderen. Sterker nog, met de aankomende competitiehervorming zullen er alleen maar meer tweede elftallen in de reguliere competities gaan verschijnen. Een trend dus, die niet lijkt te keren voorlopig.

Om ze toch maar eens een eerlijke kans te geven besloten we, zo vlak na onze Israël-trip, maar eens te gaan kijken bij de enige echte stadsderby in de Jupiler League dit seizoen. Op de mooi gelegen Herdgang treffen Jong PSV en FC Eindhoven elkaar.

Voor een schappelijke vijf euro betreden we het terrein waar een zeer ontspannen sfeertje hangt. De gasten smachten naar het eind van de competitie. Ze zijn bezig aan een uitstekend seizoen, hebben een periodetitel op zak en weten al enige tijd dat ze als vierde zullen gaan eindigen. De laatste wedstrijdjes zijn voor de Blauw-Witten dus niet meer dan wat veredelde oefenwedstrijdjes en dat is te zien aan de resultaten. De laatste overwinning stamt van 1 april en de laatste twee wedstrijden gingen verloren tegen Achilles’29 en Emmen.

Jong PSV draait ook een prima seizoen. De rood-witten doen voor spek en bonen mee aan de competitie, maar hadden anders nog volop in de strijd geweest voor een play-off plek. Vandaag begonnen de gastheren met Maher, Poulsen en Pasveer als meest bekende namen aan de derby en het is al snel raak. Na een fraaie aanval kan Cmiljanić op de lijn binnenknikken.

Het duurde tot de 20e minuut tot Eindhoven voor het eerst gevaarlijk werd. Pasveer bleek een sta in de weg en dat was hij wel vaker in de eerste helft. De gasten kregen de meeste kansen maar konden de tweede doelman van PSV niet passeren.

De tweede helft was eens stuk gezapiger. De supporters kletsen wat, Toeter-Jan toetert wat en af en toe gebeurt er iets op het veld. Het duurt tot drie minuten voor tijd tot de tweede goal valt. Het is wederom Cmiljanić die Swinkels passeert. Eindhoven gelooft het dan wel en het is wachten op het laatste fluitsignaal. Dat volgt niet veel later. PSV pakt met de winst een keurige achtste plek, Eindhoven eindigt de competitie (ze zijn volgende week vrij vanwege het oneven aantal teams) met een nederlaag en mag zich gaan focussen op de dubbele ontmoeting met NAC in de halve finale van de play-offs.

Volg ons op Twitter en Instagram, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.