23/04/16 XerxesDZB 0-1 ASWH

XerxesDZBASWH logo23/04/16 – 15:00
XerxesDZB 0-1 ASWH
Sportpark Faas Wilkes
± 500 toeschouwers
Hoofdklasse B Zaterdag

In voor ons een wedstrijd met geschiedenis telde voor ASWH maar één ding: 3 punten. Na een wisselvallig begin van de competitie zitten de Ambachters momenteel in een ijzersterke fase. Ze staan bovenaan in de laatste periode, zijn volop in de race voor plek drie, hebben de finale van de Districtsbeker bereikt en doordeweeks ook nog even Excelsior Maassluis (wiens laatste nederlaag dateerde van 26 september 2015) uitgeschakeld in de Voetbal Rijnmond cup. ASWH en de nacompetitie is nooit een gelukkig huwelijk geweest maar in deze vorm zou het zo maar eens kunnen gebeuren.

Op een onstuimige lentedag in Rotterdam-Noord begon ASWH terughoudend aan het duel. De Xerxanen, die hun punten hard nodig hebben om de degradatie play-offs te ontlopen, lieten ASWH het spel maken. De eerste kansjes worden door de Ambachters nog om zeep geholpen, maar na twintig minuten is het wel raak. Michael van Dommelen komt oog in oog met de keeper van Xerxes, maar is niet eerzuchtig en legt de bal neer voor Mels van Driel die eenvoudig kan binnenschuiven.
De fase hierop is ASWH de baas op het veld en moet het eigenlijk uitlopen naar 0-2, 0-3, maar verzuimt dit.

Na rust is er van het goede spel van ASWH weinig meer over. Doedee moest in het begin twee keer handelend optreden bij doelgevaar van Xerxes. In een afschuwelijk slechte tweede helft slaagt ASWH erin de 0-1 vast te houden en zo drie punten toe te voegen aan het totaal. Noordwijk won van Rijnvogels waardoor ASWH over de Katwijkers heengaat en de derde stek nu inneemt.

Volg ons op Twitter en Instagram, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.