07/05/16 ASWH 3-1 FC Rijnvogels

ASWH logoFC Rijnvogels07/05/16 – 14:30
ASWH 3-1 FC Rijnvogels
Sportpark Schildman
539 toeschouwers
Hoofdklasse B Zaterdag

Voor ons een dag waar eigenlijk niks op de planning stond, maar het mooie weer lokte ons toch naar buiten. Omdat we geen zin hadden lang in de auto te zitten vandaag hielden we het dicht bij huis. Voor het eerst sinds lange tijd trokken we weer eens naar Schildman. Vorige week zagen we ASWH goede zaken doen voor zowel de periodetitel als de derde plek op de ranglijst. Vandaag kunnen ze dit klusje afmaken door zelf te winnen van de nummer vier, FC Rijnvogels. Wel zijn de wit-zwarten dan nog afhankelijk van puntverlies van Spijkenisse (voor de derde plaats) of Noordwijk (derde periodetitel).

ASWH speelde dus voor een plek in de nacompetitie en begon goed aan de wedstrijd. De derde club uit Katwijk is als eerste periodekampioen al sinds de herfst zeker van deelname aan dit toetje. De eerste kans op een zomers Schildman was voor Michael van Dommelen, die in theorie zijn laatste thuiswedstrijd voor ASWH zou kunnen spelen. Hij vertrekt na dit seizoen naar de concurrent voor de derde stek, VV Spijkenisse. Zijn eerste poging eindigde echter op de lat.
Niet veel later opende de Ambachtse topscoorder alsnog de score. Een voorzet van rechtsback Almeida werd binnen geknikt door Van Dommelen, 1-0.

In de periode hierna volgende enkele kansen voor ASWH maar onder andere Jesper van den Bosch en Robin Mulder zag hun pogingen stranden. Vlak voor rust was het diezelfde Mulder die goed het overzicht behield. Hij gaf de bal breed op de meegelopen Rutger de Bos, die mocht tekenen voor zijn eerste goal in de hoofdklasse.

Na rust begon ASWH niet scherp. De Katwijkers profiteerden hiervan via Martijn Tjong-A Njoek. De spanning keerde hiermee terug in het duel. De Ambachters bleven de bovenliggende partij maar het ontbrak aan scherpte voor de goal.
Vlak voor tijd wisselde Jack van den Berg Robin Mulder voor (let op komtie:) Billy Nzojyibwami. Het gevaar dat hij stichtte voor het Katwijkse doel was net zo interessant als zijn naam klinkt. Binnen drie minuten had de bal er twee keer in gekund.
Één minuut voor tijd viel dan toch de bevrijdende treffer. Wie anders dan Michael van Dommelen beslist het duel in Ambachts voordeel en schiet ASWH daarme officieus naar de nacompetitie.

ASWH doet zelf dus wat het moet doen, maar ook Spijkenisse en Noordwijk pakken punten. Volgende week staat Noordwijk – ASWH op het programma. ASWH moet minimaal gelijkspelen om de derde periodetitel te winnen. Maar zelfs bij verlies in Noordwijk is nacompetitie vrijwel zeker. Tenzij Spijkenisse qua doelsaldo ASWH nog voorbij weet te steken (nu +30 voor ASWH en +8 voor Spijkenisse), mag ASWH ook bij verlies deelnemen aan de play-offs als hoogst geplaatste zonder periodetitel.

Volg ons op Twitter en Instagram, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.