08/05/16 UR La Louvière Centre 1-3 SC Eendracht Aalst

UR La Louvière CentreSC Eendracht Aalst08/05/16 – 19:00
UR La Louvière Centre 1–3 Eendracht Aalst
Stade du Tivoli
1.100 toeschouwers
3e Nationale Klasse A

Na onze zonovergoten pot op sportpark Schildman werd het weer eens tijd om het verder van huis te zoeken. De play-offs in België koppelden voor hun niveau twee grote ploegen aan elkaar en dat is voor ons genoeg reden om af te reizen naar La Louvière, waar de plaatselijke fusie het opneemt tegen Eendracht Aalst.

Dankzij de perikelen rondom alle licenties in België wordt deze play-offs gespeeld tussen de nummer 9 en 7 van de ranglijst. Verscheidene clubs eindigden hoger, maar weinig clubs voldoen aan de licentie-eisen voor promotie. De clubs die in deze divisie spelen hebben het op een enkele uitzondering na allemaal zwaar. De financiële malaise die volgt is voor sommige clubs helaas het doodsvonnis geweest. Na dit seizoen gaat de voetbalpiramide op de schop en nu is het des te belangrijker om erbij te zitten.

Al snel laat de thuisploeg merken dat ze hier behoefte aan hebben en ze komen via Yala Lusala op 1-0. Hij kapt keurig een man of vier uit in de kleine ruimte en schiet beheerst in de verre hoek. Hierna is het klaar met de pret en gaat het op het veld en op de tribune goed mis. Eerst pegelt Janssens een penalty in de hoek en zo kunnen de gasten uit Aalst, die met vertraging het stadion in kwamen, feest vieren.
Niet veel later breekt de pleuris uit op de Wolf-Side en is opeens de halve harde kern niet meer op de tribune te bekennen. De supporters van Eendracht reageren ludiek met een Franse chanson waarin verzocht wordt om er met zijn allen tegenaan te gaan.
Het relletje duurt en duurt en trekt zodanig onze aandacht dat wij bijna de volgende treffer van Aalst misten. Bokila schiet de bal met verdediger en al het doel in en zo lijkt deze halve finale al na 30 minuten beslist.

Hierna komen we meteen in het vervelendste scenario uit dat het voetbal kent. De één hoeft niet meer en de ander kan niet meer. Dit levert een doodsaai uur op met een verschrikkelijke kruising tussen hotse-knots-begonia voetbal en rugby op. In de tussentijd doen wij dappere pogingen om een sjaal te scoren, maar ondanks een officieel fanshop hokje lijkt dit een brug te ver.

Pas vanaf de 85e minuut wordt het weer echt interessant, wanneer er in vijf minuten twee man met een rode kaart voortijdig mogen gaan douchen. Met 10 tegen 10 countert Aalst er nog een keertje uit en maakt Lusamba de toch wel verdiende 1-3.

In de andere halve finale deed FCV Dender -de aartsrivaal van Aalst- ook prima zaken door te winnen bij Londerzeel. Een dubbele confrontatie tussen Aalst en Dender om promotie ligt dus in het verschiet. Na ons eerdere bezoek aan deze derby zullen wij deze match niet laten schieten. Voor iedereen die aanstaande zondag niets te doen heeft: Deze match is een echte aanrader!

Volg ons op Twitter en Instagram, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.