31/01/16 FCV Dender EH 4-4 SC Eendracht Aalst

FCV Dender EHSC Eendracht Aalst31/01/16 – 14:30
FCV Dender EH 4-4 SC Eendracht Aalst
Van Roystadion
± 4.000 toeschouwers
3e Nationale Klasse A

We zijn nog aan het naborrelen vanwege onze verjaardag en er staat alweer een wedstrijd op het programma. Op deze druilerige zondagmiddag begeven wij ons bij een derby in de Derde Klasse van België; FCV Dender EH – Eendracht Aalst.

Met nog twee uur te gaan parkeren wij de auto bij het café waar bij corteo van Dender zal beginnen. We zien een mannetje of 100 klaar staan om deze tocht te lopen, waaronder ook de vriendjes uit Brakel en Helmond. De gemiddelde corteo in België is langer dan een halve marathon (zoals bij Kortrijk en Brugge) maar hier in Dender snappen ze het. Na een kleine kilometer zien wij de lichtmasten al tevoorschijn komen en staan we bij de ingang. Vocaal was het niet veel, gelukkig was er genoeg vuurwerk om deze tocht alsnog een voldoende te kunnen geven.

Na onze kaarten te hebben bemachtigd genieten we van de frituurkunsten van onze zuiderburen. Hierna duiken wij de kantine in voor een drankje en ontdekken wij ook meteen de fanshop welke direct bezocht wordt. Met een sjaal om onze nek gaan we de tribune op en hier zien wij dat er nog niet ontzettend veel volk zit. Na even te zijn afgeleid door alle live verslagen van het WK veldrijden zien we opeens dat het uitvak bomvol zit en ook de thuisclub een aardige kern heeft opgetrommeld.

Nog voor de aftrap vliegt het vuurwerk het veld op. Niet alleen knalvuurwerk maar ook een deel van het Bengaals eindigt op het veld en dus mogen de aanwezige brandweermannen meteen aan het werk. Nog voordat de fakkels zijn opgeruimd komt Aalst al op voorsprong dankzij een kopbal van Gillis. Dit wordt uitbundig gevierd en wederom eindigt het vuurwerk op het veld. De scheidsrechter legt de wedstrijd eventjes stil alvorens er voor de tweede keer wordt afgetrapt.

Na dit incident neemt Dender meteen het heft in handen en maken Terki en Dimbala nog voor rust de treffers. Zo mag de thuisploeg in een zeer attractieve eerste helft met de voorsprong het veld af stappen. Geheel terecht is dit niet te noemen aangezien Aalst vlak voor rust kans op kans weet te verprutsen.

De thee smaakte de gasten blijkbaar goed want het komt herboren uit de kleedkamers. Bokila maakt de 2-2 en in de 64e minuut is het aan Lusamba om de supporters van Dender al helemaal in rouw te dompelen. Sommigen kunnen dit zo slecht verkroppen dat er wederom bakken met vuurwerk het veld op gesmeten wordt. De scheidsrechter vind het welletjes geweest en staakt de wedstrijd.

Nadat Helmond (vrienden met Dender) en Eindhoven (vrienden met Aalst) elkaar uitgekafferd hebben en het vuurwerk ondertussen wel op moet zijn, komt de stadionspeakers met het vriendelijke verzoek of de harde kernen zich wat rustiger willen gedragen. Brave jongens als dat het zijn lijkt het verzoek gehonoreerd te worden. De spelers komen het veld weer op voor het resterende half uur.

Nog geen minuut na de hervatting wordt de stand alweer gelijk getrokken door Casagolda. De gasten zijn de weg helemaal kwijt en lijken na de treffer van wederom Dimbala het onderspit te gaan delven. Dender vergeet de score uit te bouwen en geeft de gasten de mogelijkheid tot een slotoffensief.

Het is offensief van jewelste en beide teams halen het onderste uit de kan. De scheidsrechter is het ondertussen helemaal zat en strooit vrolijk in het rond met zijn kaarten. Een van deze kaarten was zo bijzonder dat hij het vermelden waard is; De keeper van Dender ontvangt geel vanwege een schwalbe door te gaan spartelen op de grond terwijl hij niet eens werd geraakt. In een ultieme poging om de Ajuinen van de gelijkmaker af te houden vallen er nog 7 gele kaarten maar het blijkt allemaal voor niets geweest. Met nog één minuut te spelen maakt Bokila zijn tweede van de dag en hiermee brengt hij de stand op 4-4.

Aalst viert dat het niet verloren heeft en Dender bedankt het team voor de geleverde strijd. Vanwege deze puntendeling is er niemand die zijn verdriet echt niet meer kan verkroppen en loopt het stadion langzaamaan leeg.
De neutrale toeschouwers was de grote winnaar vandaag. Laat deze wedstrijd maar een voorbode zijn voor het komende jaar!

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.