05/02/16 FC Oss 1-1 Achilles’29

FC OssAchilles'2905/02/16 – 20:00
FC Oss 1-1 Achilles ‘29
Frans Heesen Stadion
1.111 Toeschouwers
Jupiler League

Het carnaval in Nederland is weer begonnen. Dat wij van “boven de rivier” zijn is in onze mening hierover duidelijk te merken. Dat je je met zijn allen een week lang klem zuipt vinden we allemaal best, maar doe dit alsjeblieft niet op de voetbaltribunes. Alleen al aan de gedachte van een wedstrijd aanschouwen tussen Kermit de Kikker en een Minion in doet ons al rillen.

Ons originele plan om naar AS Nancy – FC Metz te gaan valt redelijk last minute in duigen vanwege perikelen op het werk. Hier hebben wij flink de pest in en in deze staat besluiten wij er dan vandaag maar helemaal een drama van te maken. Op naar Brabant; FC Oss – Achilles ’29 staat op het programma. Wij bewapenen onszelf alvast met een chagrijnige blik. Mocht het gebeuren dat een dronken Teletubbie ons in de smiezen heeft is dit ons teken dat we er niets mee te maken willen hebben.

Eenmaal gearriveerd blijkt van alle verwachte ellende wat betreft het carnaval weinig waar. Ondanks dat ze in Oss wel weten hoe ze het moeten vieren en je gratis naar binnen mag wanneer je je kostuum aan trekt, zijn er slechts enkele supporters die verkleed komen naar dit festijn (Politieagenten en stewards niet meegerekend).

We kloppen onze schoenen uit tegen de stoelen onder ons en gaan eens goed zitten voor een onvervalst degradatiepotje in de Jupiler League. Beide ploegen weten hoe het is om te vertoeven in het amateurvoetbal. De gasten zijn er recentelijk nog uit weggepromoveerd, de thuisploeg is de enige BVO die ooit gedegradeerd is naar de Topklasse.

FC TOP Oss opent vele malen sterker maar komt wonderbaarlijk genoeg niet tot scoren. Het offensief van de thuisploeg wordt al snel ten einde gebracht want de gasten vallen er echt met bosjes bij neer. De één na de ander ligt te kermen van de pijn. Twee hiervan blijken de strijd ook echt te moeten staken.

De Ossche storm is overgewaaid en de gasten zijn aan de beurt om het verschil op de ranglijst in score uit te drukken. We schrikken ons rot als we zien dat er nog zeven teams onder Achilles blijken te staan op de ranglijst. Één hiervan is Oss en zij komen vlak voor rust op voorsprong uit een keurige vrije trap van ‘Google spits’ Bakx.

Vlak na rust maakt Achilles meteen gelijk dankzij een onbedoelde kopbal van Balk. De bal beland in het eigen doel en de 500 aanwezige supporters (meer waren het er, ondanks de “officiële” cijfers, echt niet) beginnen meteen weer te klagen en de schreeuwen. Ergens kunnen wij dit wel waarderen en hiermee vermaken wij ons dan ook in het restant van de tweede helft.

Het laatste kwartier is het middenveld van beide teams verdwenen en ontpopt er zich een open wedstrijd. Beide teams blijken echter niet in staat om nog een kans te benutten en zo eindigt ook onze tweede wedstrijd zonder dat wij een team als winnaar van het veld hebben zien stappen.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.