13/02/16 SVV Scheveningen 3-0 VV IJsselmeervogels

SVV ScheveningenVV IJsselmeervogels13/02/16 – 14:30
SVV Scheveningen 3-0 IJsselmeervogels
Sportpark Houtrust
1.150 toeschouwers
Topklasse Zaterdag

Een koude en saaie zaterdagmiddag als deze biedt de ideale mogelijkheid om eens naar een club te reizen die eigenlijk geen derby heeft. Voor Scheveningen is uiteraard ADO Den Haag de wedstrijd waar je op moet hopen maar bij gebrek aan kwaliteit nemen wij vandaag met IJsselmeervogels ook genoegen. De gasten staan er om bekend dat ze naar iedere uitwedstrijd wel een bus supporters meenemen. Ook wilt het nog wel eens uit de hand lopen bij deze ploeg, zowel op de tribune als op het veld.

Vanwege een verkeersinfarct rond Rotterdam komen wij helaas pas in de 5e minuut van de wedstrijd aan. Het vuurwerk van de gasten hebben we gemist blijkt achteraf. Wel horen we een scheepstoeter bij het betreden van het terrein. Dit is het teken dat wij het eerste doelpunt van vandaag op een haar missen. Makizodila weet zijn eigen doelman te passeren en bezorgd de thuisploeg hiermee een vroege opsteker.

Het beeld dat wij van de wedstrijd krijgen is eigenlijk zeer vermakelijk. Beide teams willen wel voetballen maar bij de eerste de beste mogelijkheid wordt je onderuit geschoffeld. Scheidsrechter Dröge trekt binnen 26 minuten al vier gele kaarten en allemaal zijn ze terecht. Het besef dat er gewonnen moet worden om bij de eerste zeven te eindigen is zichtbaar, maar komt het spel zeker niet ten goede. Toch is het binnen een half uur 2-0, wanneer Nieuwlaat een doeltreffende kopbal produceert.

In de rust drinken we een bakkie pleur en vervolgens nemen we plaats aan de achterzijde van het terrein. Wij verwachten vooral veel actie van de gasten en posteren onszelf handig op de ideale plek om alles mee te maken. Ons vermoeden wordt bevestigd door een aanvallende instelling en een directe rode kaart voor Scheveningen. De maker van de 2-0 mag het veld verlaten na de elleboog van de week. De Vogels maken gebruik van het overtal en krijgt ook een redelijk aantal kansen maar de treffer zal niet vallen.

De formatie uit Spakenburg roept het onheil over zichzelf af. Eerst krijgt Van de Laar zijn tweede gele kaart voor een aanslag van achteren. Vervolgens gaat De Harder over de schreef door bewust op het been van zijn tegenstander te gaan staan. Binnen tien minuten staan de Vogels met negen man op het veld en lijkt de intentie om deze pot te winnen de ijskast in te mogen. Tussendoor krijgt ook de teammanager van de Spakenburgse formatie nog rood. Nadat Goeman 3-0 maakt zou je verwachten dat het helemaal voorbij is, maar niets blijkt minder waar.

De 19 overgebleven spelers delen nog steeds de ene rotschop na de ander uit. Wij zijn de tel qua kaarten inmiddels kwijtgeraakt. Betrouwbare bronnen vertellen ons dat er 15 kaarten zijn uitgedeeld. Vier rode en elf gele; ongekende cijfers voor een potje in de Topklasse Zaterdag.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.