13/02/16 KFC Dessel Sport 1-0 Lommel United

KFC Dessel SportLommel United13/02/16 – 19:30
KFC Dessel Sport 1–0 Lommel United
Armand Melis Stadion
1.200 toeschouwers
Tweede Klasse

Na ons bezoek aan Scheveningen stappen wij direct de auto in richting België. Na de zeer vermakelijke wedstrijd zijn we van plan deze lijn door te trekken en wij hopen dan ook op sfeer in de wedstrijd tussen Dessel Sport en Lommel United. Wij durven zachtjes te spreken van een derby, al is het alleen in de hoop dat we vanavond niet dood vriezen.

We parkeren in een soort boerenweiland en banjeren onszelf een weg door de modder. Na dit eenmaal overleefd te hebben schaffen wij twee kaartjes aan. Volgende halte is de kantine waar twee warme sjaals op ons liggen te wachten. Hierna zoeken wij een geschikte paal op om het komende anderhalf uur tegen aan te leunen.

Vanuit hier aanschouwen wij dat er in België nog carnaval wordt gevierd. Nadat de aftrap is verricht door iets dat luistert naar de naam prinses en in een zeer rare jurk
rondloopt is het tijd voor de spelers om ons kostelijk te vermaken. Onze hoop is vooral gevestigd op een spijkerharde wedstrijd zodat wij de lijn van vanmiddag keurig door kunnen trekken.

We komen bedrogen uit en ook het spel is niet bepaald om over naar huis te schrijven. Toch zetten we ons beste beentje voor en voorzien wij de wedstrijd maar van ons eigen commentaar om niet in slaap te vallen.

Zelden was het zo stil bij een wedstrijd als vandaag. Het overleg tussen de spelers is goed te volgen en soms horen we zelfs de echo van een getrapte bal. Toch zien we de lol er wel van in omdat wij hieruit één ding op kunnen maken; Hier komen we nooit meer terug.

In de rust worden we overladen met snoep en zakdoekjes. Het snoep geven we weg aan een aantal gretige volslanke kinderen. De zakdoekjes komen goed van pas om onze loopneuzen mee af te doen met deze lage temperaturen.

Deze temperaturen lijken de gasten uit Lommel te verlammen en zo lijkt het een kwestie van tijd voordat de plaatselijke KFC op voorsprong komt.
Stijn Huysegems (ex-Feyenoord) mist kans op kans maar gelukkig schiet Michiel Jaeken de thuisploeg op voorsprong. Kansen om verder uit te lopen worden verprutst.
Lommel blijkt niet in staat om treffer te maken en zo mag Dessel zich winnaar noemen van deze derby. Na 93 minuten fluit scheidsrechter Kevin van Damme af en mogen de 1.200 aanwezig zich huiswaarts begeven.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.