21/02/16 De Graafschap 2-2 Vitesse

De GraafschapVitesse21/02/16 – 12:30
De Graafschap 2–2 Vitesse
Stadion De Vijverberg
12.218 Toeschouwers
Eredivisie

Ons vijfde jaar als Groundhop.org is voorlopig een jaar van uitersten. We begonnen met een kraker in Dender en verveelden onszelf hierna in Oss. Een week later volgde de oververhitte pot in Scheveningen en dezelfde dag vielen we ook weer bijna in slaap, ditmaal in Dessel. Mochten wij deze grafiek weten door te trekken krijgen wij vandaag in Doetinchem weer spektakel alom. Wij zijn benieuwd.

Onderweg richting de wedstrijd van het jaar voor De Graafschap pakken we nog een aantal stations mee. Via tussenstops in Tiel, Didam, Wehl en twee stations in Doetinchem arriveren wij om half twaalf bij De Vijverberg. Deze vroegte is geboden aangezien de KNVB deze risicowedstrijd weer op het belabberde tijdstip van half 1 weet in te plannen.

Nog voor het middaguur gaan er ontelbare liters bier doorheen en zit de stemming er al goed in. Wij gaan aan de koffie en krijgen al gauw de Graafshop (Hi-la-risch) op ons pad. Wij schaffen een sjaal aan en duiken de tribune op, in de hoop op een mooie derby vol passie en strijd. Ondanks dat Vitesse zich voornamelijk bezig houdt met NEC is het voor de thuisploeg de derby van het seizoen.

De opkomst is spectaculair te noemen. Vuurwerk van beide kanten en de Spinside pakt groots uit met een aantal rookpotten en fakkels. Een van de afstekers van het vuurwerk wordt opgepakt en dit levert meteen het eerste opstootje op.
Op de tribune gaat het er fel aan toe en op het veld is dit niet anders. De Graafschap levert strijd en overrompelt de gasten uit Arnhem volledig. Toch komt Vitesse op voorsprong dankzij een zondagschot van Nakamba.

De Superboeren gaan door waar aan ze begonnen zijn en krijgen vlak voor rust eindelijk loon naar werken. Een afvallende bal valt voor de voeten van Vincent Vermeij en hij schiet onberispelijk binnen. Vlak voor het doelpunt vind er een relletje plaats in de hoek van het stadion tussen (zo lijkt het) Brigata Tifosi en enkele supporters van de Spinside.

Meteen na de rust gaat het spreekwoordelijke dak van De Vijverberg er af wanneer Vermeij zijn tweede van de dag maakt. De degradatiekandidaat komt voorsprong tegen de streekgenoot die met de nodige miljoenen bij elkaar gekocht is. Zo blijkt maar weer dat passie en strijd niet te koop is en dat het smijten met miljoenen geen garantie op succes is.

Ondanks verscheidene mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien zal het De Graafschap niet lukken om drie broodnodige punten bij te schrijven. Met nog vijf minuten op de klok is het wederom een zondagschot waarmee Vitesse doeltreffend in. Lewis Baker schiet op schitterende wijze de bal in de kruising en laat Jurjus kansloos.
Zo eindigt deze leuke derby in 2-2 en hiermee doet De Graafschap zichzelf tekort.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.