22/04/18 AZ Alkmaar 0-3 Feyenoord

22/04/18 – 18:00
AZ Alkmaar 0-3 Feyenoord
Stadion Feijenoord
46.084 toeschouwers
TOTO KNVB Beker

Een fraai gouden einde aan een verder kleurloos en asgrauw seizoen. Dat is wat er voor Feyenoord te behalen valt deze middag. De onttroonde landskampioen speelde een zeer teleurstellend seizoen waarin het vierde zal gaan eindigen met een straatlengte achterstand op de nieuwe kampioen uit Eindhoven.
De tegenstander in deze finale, AZ, gaat zelfs boven de Rotterdammers eindigen op een derde plek. De Alkmaarders krijgen al weken lang de complimenten over het goede voetbal dat ze laten zien. Toch wordt ook steeds de kanttekening gemaakt, tegen een club uit de traditionele top drie is nog geen punt gepakt.

Ook vandaag lijken de AZ-supporters er niet veel vertrouwen in te hebben. Slechts zo’n 10.000 man reisde de ploeg achterna naar Rotterdam. De thuishaven van Feyenoord is bij deze finale voor drie-kwart gevuld met Feyenoord-aanhang.

Bij de opkomst van deze 100ste bekerfinale pakken beide supportersgroepen uit met een sfeeractie en pyro. De Feyenoorders bestempelen nogmaals het imago van hun thuishaven, De Kuip, als onneembare vesting waarin wel prijzen gewonnen kunnen worden. Dit in tegenstelling tot wat het bestuur van de Rotterdamse club al jaren beweert.
De Alkmaarse aanhang toonde het wapen van hun stad met de tekst Alcmari Victix.

Het begin van het duel is duidelijk voor de bezoekers. Feyenoord begint slap aan de finale en laat de Alkmaarders doen waar ze goed in zijn, voetballen. Feyenoord, met Jan-Arie van der Heijden voorop, oogt onzeker en onrustig, wat voor het nodige gevaar voor de goal van Jones zorgt.

Kantelpunt in de wedstrijd is het moment waarop de Ben-Side hun calimero 020-complex nogmaals versterken, door te proberen hun idolen na te doen en vuurwerk op het veld te gooien. Naast het feit dat deze actie totaal in het niet viel naast de actie van de Amsterdammers, keerde ook de hele Kuip zich tegen de Alkmaarders. Een agressie die Feyenoord al meermaals op het veld heeft weten om te zetten en zo ook vandaag. Feyenoord pakt het initiatief in de wedstrijd over en uiteindelijk is het Jørgensen die de score met een intikkertje opent.

Na rust komt Feyenoord eigenlijk geen moment in gevaar. AZ is geen schim van de goed voetballende ploeg die het in de competitie meermaals is geweest. Pas nadat Robin van Persie de 0-2 op het scorebord heeft genoteerd lijken de Alkmaarders te gaan voetballen, maar het is dan al te laat. In de blessuretijd is het Jens – hij scoort altijd in de Kuip – Toornstra die de eindstand op 0-3 bepaald.

Zo pakt Feyenoord de vierde prijs in drie seizoen en de tweede van de drie prijzen die er dit seizoen te verdelen waren. Naast de eenmalig gouden landkampioenschaal, de gouden Johan Cruijff-schaal is nu ook de eenmalig gouden KNVB Beker in Rotterdamse handen. Een toch nog fraai einde aan een seizoen dat verder snel vergeten zal worden.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.