29/04/18 RKSV UDI’19 2-2 SV OSS’20

29/04/18 – 14:00
RKSV UDI’19 2-2 SV OSS‘20
Sportpark Parkzicht
± 400 toeschouwers
Hoofdklasse Zondag B

Na de bekerfinale is het tijd voor hele andere koek. Omdat we nog zoveel moeten in de hoofdklasse zondag besluiten we daar maar eens te gaan buurten. Het oorspronkelijke plan om onze bezoek aan aanstaand kampioen Jong Vitesse te combineren met de ondergang van FC Twente valt helaas in het water en uiteindelijk besluiten we om toch maar te gaan. Daarvoor pakken we dan maar even UDI mee en zo kunnen we weer twee clubs van onze lijstjes afstrepen.

OSS’20 kan kampioen worden en dat is eigenlijk de enige rede waarom we gaan buurten. Bij ASV De Dijk maakte we een zelfde situatie mee en toen was de support voor dit niveau goed. Helaas blijkt er voor UDI’19 uit een stuk minder man opgetrommeld te zijn en zo komen we bij een ontzettend gemiddelde wedstrijd uit. Gelukkig komt de thuisploeg al snel op voorsprong via Wassenberg en zo mag OSS in de achtervolging in hoop het kampioenschap binnen te halen.

Na een minuut of 20 valt de gelijkmaker dan na een leep schot van De Groot. Hierna vallen we weer terug in het patroon van een potentieel kampioen met angst voor de daadwerkelijke titel en een thuisploeg die net niet goed genoeg is om dit af te straffen. Twintig minuten lang wordt er alleen maar op het middenveld gevoetbald en vlak voordat we in slaap vallen langs de lijn mogen we dan toch opveren wanneer UDI wederom op voorsprong komt.

Aangezien het teveel gevraagd is om een catering langs het veld te verzorgen, sprinten we in de rust de kantine in op zoek naar een versnapering. Zo zien we binnen een kwartiertje van PEC Zwolle – Willem II, wat gek genoeg een verademing is.
Vijf minuten na rust arriveren we weer langs de lijn en niet veel later zien we dat OSS opnieuw veerkracht toont. Van Dijk maakt de 2-2 en zo is de hoop op de titel weer levend. Directe concurrent Halsteren staat nog gelijk en bij een verliespartij hoeft Oss alleen maar te winnen om kampioen te worden.

Ondanks een soort van offensief zit dit er niet in en zo verlaten wij na 90 minuten het sportpark. OSS is nog geen kampioen en UDI speelde toch al nergens meer om, dus zelden hebben we een wedstrijd emotielozer zien eindigen. Wij stappen snel de auto in, op weg naar Jong Vitesse.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.